
Brokkolisalat med bacon og løk
oppskrift på en smakfull og enkel broccoli, bacon og løksalat. perfekt som forrett eller siderett, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 kopper broccolibuketter (fra omtrent 1 stor bunt)
- 2. 8 skiver bacon
- 3. 2/3 kopp olivenolje
- 4. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 5. 1 kopp hakket rødløk
- 6. 1/2 kopp ristet saltet solsikkefrø
Fremgangsmåte
- 11. Kok brokkoli i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprø-mett, ca. 4 minutter. Sil av vannet godt. Kok bacon i en stor, tykk stekepanne over middels varme til det er brunt og sprøtt. Overfør baconet til papirhåndklær og la det renne av. Smuldre baconet. Visp sammen olje og eddik i en middels bolle for å blande. Bland inn løk. Krydre med salt og pepper etter smak. (Brokkoli, bacon og dressing kan forberedes 2 timer i forveien. La det stå atskilt ved romtemperatur.) Kombiner brokkoli og bacon i en stor bolle. Vend inn nok dressing til å dekke. Pynt med solsikkefrø. Server resten av dressingen separat.
- 22. Kok brokkoli i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprø-mett, ca. 4 minutter. Sil av vannet godt. Kok bacon i en stor, tykk stekepanne over middels varme til det er brunt og sprøtt. Overfør baconet til papirhåndklær og la det renne av. Smuldre baconet. Visp sammen olje og eddik i en middels bolle for å blande. Bland inn løk. Krydre med salt og pepper etter smak. (Brokkoli, bacon og dressing kan forberedes 2 timer i forveien. La det stå atskilt ved romtemperatur.)
- 33. Kombiner brokkoli og bacon i en stor bolle. Vend inn nok dressing til å dekke. Pynt med solsikkefrø. Server resten av dressingen separat.