
Fullkorns-scones med tranebær og eple
Lær hvordan du lager deilige hele korn cranberrie- og eplescones. Perfekt til frokost eller som en sunn snack. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper fullkornsmel av hvete eller hvitt fullkornsmel
- 2. 1 kopp havremel
- 3. 1/2 kopp usaltet, ubleket hvetemel
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. 1/2 teskje natron
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 10. 1/2 kopp tørkede tranebær
- 11. 1/2 kopp tørkede epleskiver, i terninger
- 12. 1/2 kopp kald kulturmelk, pluss mer til pensling
- 13. 1/4 kopp frossen eplejuicekoncentrat, tint
- 14. 1 stort egg
- 15. Grovkornet sukkerkristaller
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C. Legg et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett. Bland de første åtte ingrediensene i en stor bolle; visp for å blande. Bruk baksiden av en gaffel til å kutte inn smør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett tranebær og epler, og vend godt for å fordele jevnt. Visp sammen 1/2 kopp kulturmelk, juicekoncentrat og egg i en liten bolle. Tilsett gradvis kulturmelkblandingen i de tørre ingrediensene, og vend til det er jevnt fuktet. Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Elt forsiktig 2 eller 3 ganger for å binde den sammen. Del deigen i to. Form hver del til en runding med diameter på 15 cm og tykkelse på 2 cm. Skjær hver runding i 6 spisser. Plasser scones på det forberedte stekebrettet, med minst 2,5 cm mellomrom. Pensle scones med kulturmelk for å glase, og dryss deretter over grovt sukker. Stek sconesene til de er oppblåste, gylne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 22 minutter. Server varme.
- 22. Forvarm ovnen til 190°C. Legg et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett. Bland de første åtte ingrediensene i en stor bolle; visp for å blande. Bruk baksiden av en gaffel til å kutte inn smør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett tranebær og epler, og vend godt for å fordele jevnt. Visp sammen 1/2 kopp kulturmelk, juicekoncentrat og egg i en liten bolle. Tilsett gradvis kulturmelkblandingen i de tørre ingrediensene, og vend til det er jevnt fuktet.
- 33. Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Elt forsiktig 2 eller 3 ganger for å binde den sammen. Del deigen i to. Form hver del til en runding med diameter