Egg- og potetsalat med sylteagurk

Egg- og potetsalat med sylteagurk

Lær hvordan du lager en kremet eggy potetsalat med syltede agurker. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett. Enkel og rask oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 3/4 pund mediumstore, rødskinnede poteter, skrellet (ca. 8 poteter)
  • 2. 2. 1 1/4 teskjeer kosher salt, pluss mer etter behov
  • 3. 3. 1/2 kopp majones
  • 4. 4. 1/4 kopp søt sylteagjett fra glasset
  • 5. 5. 8-10 søt-sylteagjettchips
  • 6. 6. 1 1/2 spiseskje Dijon-sennep
  • 7. 7. 1 teskje sukker
  • 8. 8. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer etter behov
  • 9. 9. 5 store, hardkokte eggeplommer
  • 10. 10. 2 spiseskjeer hakket rødløk
  • 11. 11. 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
  • 12. 12. Paprikapulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele. Tilsett vann slik at det dekker potetene med ca. 5 cm, krydre med salt, og kok opp. Skru ned varmen til middels og kok til potetene er møre når du stikker en kniv i dem, ca. 20–30 minutter. Sil av vannet. Legg potetene i en stor bolle og la dem avkjøle litt. I mellomtiden, visp sammen majones, sylteagjær, Dijon-sennep, sukker, 1/4 teskje pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten bolle til dressingen. Bruk en stor tresleiv og mos potetene grovt, slik at noen større biter er igjen, mens andre er godt most. Tilsett dressingen og eggeplommene i potetene og vend forsiktig slik at de blir dekket, og mos eggeplommene grovt. Tilsett løk og persille; vend forsiktig inn. Smak til med mer salt og pepper, om ønskelig. FORBEREDELSER: Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Fordel potetsalaten i små papirformer eller skåler, og dryss over paprika. Topp hver porsjon med en sylteagjær-chip.
  2. 22. Legg potetene i en stor kjele. Tilsett vann slik at det dekker potetene med ca. 5 cm, krydre med salt, og kok opp. Skru ned varmen til middels og kok til potetene er møre når du stikker en kniv i dem, ca. 20–30 minutter. Sil av vannet. Legg potetene i en stor bolle og la dem avkjøle litt.
  3. 33. I mellomtiden, visp sammen majones, sylteagjær, Dijon-sennep, sukker, 1/4 teskje pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten bolle til dressingen.
  4. 44. Bruk en stor tresleiv og mos potetene grovt, slik at noen større biter er igjen, mens andre er godt most.
  5. 55. Tilsett dressingen og eggeplommene i potet