Egg- og potetsalat med sylteagurk
Lær hvordan du lager en kremet eggy potetsalat med syltede agurker. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett. Enkel og rask oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 3/4 pund mediumstore, rødskinnede poteter, skrellet (ca. 8 poteter)
- 2. 2. 1 1/4 teskjeer kosher salt, pluss mer etter behov
- 3. 3. 1/2 kopp majones
- 4. 4. 1/4 kopp søt sylteagjett fra glasset
- 5. 5. 8-10 søt-sylteagjettchips
- 6. 6. 1 1/2 spiseskje Dijon-sennep
- 7. 7. 1 teskje sukker
- 8. 8. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer etter behov
- 9. 9. 5 store, hardkokte eggeplommer
- 10. 10. 2 spiseskjeer hakket rødløk
- 11. 11. 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
- 12. 12. Paprikapulver
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele. Tilsett vann slik at det dekker potetene med ca. 5 cm, krydre med salt, og kok opp. Skru ned varmen til middels og kok til potetene er møre når du stikker en kniv i dem, ca. 20–30 minutter. Sil av vannet. Legg potetene i en stor bolle og la dem avkjøle litt. I mellomtiden, visp sammen majones, sylteagjær, Dijon-sennep, sukker, 1/4 teskje pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten bolle til dressingen. Bruk en stor tresleiv og mos potetene grovt, slik at noen større biter er igjen, mens andre er godt most. Tilsett dressingen og eggeplommene i potetene og vend forsiktig slik at de blir dekket, og mos eggeplommene grovt. Tilsett løk og persille; vend forsiktig inn. Smak til med mer salt og pepper, om ønskelig. FORBEREDELSER: Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Fordel potetsalaten i små papirformer eller skåler, og dryss over paprika. Topp hver porsjon med en sylteagjær-chip.
- 22. Legg potetene i en stor kjele. Tilsett vann slik at det dekker potetene med ca. 5 cm, krydre med salt, og kok opp. Skru ned varmen til middels og kok til potetene er møre når du stikker en kniv i dem, ca. 20–30 minutter. Sil av vannet. Legg potetene i en stor bolle og la dem avkjøle litt.
- 33. I mellomtiden, visp sammen majones, sylteagjær, Dijon-sennep, sukker, 1/4 teskje pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten bolle til dressingen.
- 44. Bruk en stor tresleiv og mos potetene grovt, slik at noen større biter er igjen, mens andre er godt most.
- 55. Tilsett dressingen og eggeplommene i potet