
Fylte portobelloburgere
oppskrift på deilige fylt portobello sopp, perfekt som forrett eller lett hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 1/4 kopp surkål
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 sjalottløk, finhakket
- 225 gram storfekjøtt, karbonadedeig
- 1/2 kopp storfekraft
- 1 kopp blandede sopp, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- En klype cayennepepper
- 2 spiseskjeer surkålslake
- 2 portobellosopper, uten stilk
- 1/2 kopp brødsmuler
- 115 gram kremost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stekepanne over middels varme og tilsett olivenolje. Ha i hvitløk og sjalottløk i pannen og stek til de er myke. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er brunet, rør av og til. Hell i kraften og la det småkoke til væsken er redusert. Tilsett de hakkede soppene og kok til de er myke. Ha i 1 ss salt, 1/2 ts pepper, cayennepepper, surkål og lake. La det koke til all væsken er absorbert. Rør inn all kremost unntatt 1 ss.
- 2Forvarm grillen (broileren).
- 3Drypp sopphattene med olivenolje og fyll dem med kjøttdeigblandingen.
- 4I en liten bolle, bland sammen brødsmuler, resten av kremosten, litt salt og pepper. Fordel brødsmuleblandingen over de fylte soppene og sett dem under grillen til de er boblende, ca. 3–4 minutter.