Fylte portobelloburgere

Fylte portobelloburgere

oppskrift på deilige fylt portobello sopp, perfekt som forrett eller lett hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 1/4 kopp surkål
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 sjalottløk, finhakket
  • 225 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 1/2 kopp storfekraft
  • 1 kopp blandede sopp, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • En klype cayennepepper
  • 2 spiseskjeer surkålslake
  • 2 portobellosopper, uten stilk
  • 1/2 kopp brødsmuler
  • 115 gram kremost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stekepanne over middels varme og tilsett olivenolje. Ha i hvitløk og sjalottløk i pannen og stek til de er myke. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er brunet, rør av og til. Hell i kraften og la det småkoke til væsken er redusert. Tilsett de hakkede soppene og kok til de er myke. Ha i 1 ss salt, 1/2 ts pepper, cayennepepper, surkål og lake. La det koke til all væsken er absorbert. Rør inn all kremost unntatt 1 ss.
  2. 2Forvarm grillen (broileren).
  3. 3Drypp sopphattene med olivenolje og fyll dem med kjøttdeigblandingen.
  4. 4I en liten bolle, bland sammen brødsmuler, resten av kremosten, litt salt og pepper. Fordel brødsmuleblandingen over de fylte soppene og sett dem under grillen til de er boblende, ca. 3–4 minutter.