Røst svarthavslaks med tomat- og olivelsalat

Røst svarthavslaks med tomat- og olivelsalat

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt svarthavfisk servert med frisk tomat- og olivensalat. Perfekt for en lett og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hvitløksfedd
  • 2. 1/2 teskje ansjospasta
  • 3. 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 4. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 1/2 pund drueplommetomater (helst blandede farger), delt i to hvis store
  • 6. 1/2 pund cherrytomater (helst blandede farger), delt i fire hvis store
  • 7. 12 Kalamata-oliven, uten stein og grovhakket
  • 8. 4 soltørkede tomater på olje, hakket
  • 9. 1 1/2 spiseskjeer hakket oregano
  • 10. 4 (170–230 gram) svart havabborfileter med skinn, eventuelle småbein fjernet
  • 11. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 12. 1/2 middels stor rødløk, tynnsnittet
  • 13. 6 (7–10 cm) oregano-kvister
  • 14. Utstyr: kjøkkentau

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag salat: Finhakk og knus hvitløk til en pasta med 1/2 teskje salt. Overfør til en bolle og visp inn ansjospasta, eddik og 1/4 teskje pepper. Visp inn olje. Vend inn de resterende salatingrediensene. La stå, og rør om av og til, mens fisken stekes.
  2. 22. Finhakk og knus hvitløk til en pasta med 1/2 teskje salt. Overfør til en bolle og visp inn ansjospasta, eddik og 1/4 teskje pepper. Visp inn olje. Vend inn de resterende salatingrediensene. La stå, og rør om av og til, mens fisken stekes.
  3. 33. Stek fisken: Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Smør en gratin- eller annen liten ildfast form på 1 1/2 til 2 liter. Gni kjøttsiden av fisken med 2 teskjeer olje (totalt) og krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (totalt). Del løkskivene og oregano-spirene i to deler, og legg hver del mellom to fileter med skinnsiden ut. Bind med kjøkkenstrikk på tvers med 2-tommers mellomrom, og legg fisken i formen. Skjær flere snitt i skinnet på toppen med en skarp kniv, og drypp over resten av oljen. Stek fisken til den er akkurat gjennomkokt, ca. 15 minutter. Fjern strikket og del de fylte filetene i to på tvers. Server med salat på toppen.
  4. 44. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Smør en gratin- eller annen liten ildfast form på 1 1/2 til 2 liter.
  5. 55. Gni kjøttsiden av fisken med 2 teskjeer olje (totalt) og krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (totalt). Del løkskivene og oregano-spirene i to deler, og legg