Røst svarthavslaks med tomat- og olivelsalat
Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt svarthavfisk servert med frisk tomat- og olivensalat. Perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hvitløksfedd
- 2. 1/2 teskje ansjospasta
- 3. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 4. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 5. 1/2 pund drueplommetomater (helst blandede farger), delt i to hvis store
- 6. 1/2 pund cherrytomater (helst blandede farger), delt i fire hvis store
- 7. 12 Kalamata-oliven, uten stein og grovhakket
- 8. 4 soltørkede tomater på olje, hakket
- 9. 1 1/2 spiseskjeer hakket oregano
- 10. 4 (170–230 gram) svart havabborfileter med skinn, eventuelle småbein fjernet
- 11. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 12. 1/2 middels stor rødløk, tynnsnittet
- 13. 6 (7–10 cm) oregano-kvister
- 14. Utstyr: kjøkkentau
Fremgangsmåte
- 11. Lag salat: Finhakk og knus hvitløk til en pasta med 1/2 teskje salt. Overfør til en bolle og visp inn ansjospasta, eddik og 1/4 teskje pepper. Visp inn olje. Vend inn de resterende salatingrediensene. La stå, og rør om av og til, mens fisken stekes.
- 22. Finhakk og knus hvitløk til en pasta med 1/2 teskje salt. Overfør til en bolle og visp inn ansjospasta, eddik og 1/4 teskje pepper. Visp inn olje. Vend inn de resterende salatingrediensene. La stå, og rør om av og til, mens fisken stekes.
- 33. Stek fisken: Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Smør en gratin- eller annen liten ildfast form på 1 1/2 til 2 liter. Gni kjøttsiden av fisken med 2 teskjeer olje (totalt) og krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (totalt). Del løkskivene og oregano-spirene i to deler, og legg hver del mellom to fileter med skinnsiden ut. Bind med kjøkkenstrikk på tvers med 2-tommers mellomrom, og legg fisken i formen. Skjær flere snitt i skinnet på toppen med en skarp kniv, og drypp over resten av oljen. Stek fisken til den er akkurat gjennomkokt, ca. 15 minutter. Fjern strikket og del de fylte filetene i to på tvers. Server med salat på toppen.
- 44. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Smør en gratin- eller annen liten ildfast form på 1 1/2 til 2 liter.
- 55. Gni kjøttsiden av fisken med 2 teskjeer olje (totalt) og krydre med 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper (totalt). Del løkskivene og oregano-spirene i to deler, og legg