Reddikblomster
Lær hvordan du lager vakre radish flowers med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter og borddekorasjon, egnet for sommer- og vårsesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 20 små reddiker med bladtopper
Fremgangsmåte
- 11. Trim radish tops, og la igjen 2 tommers stilker med blader. Trim røttene, og vask deretter radisene grundig rundt stilkenden. Hold fast i stilkenden på én radise og bruk en skarp skrellkniv til å skjære en 1/8 tomme tykk skive ned på den ene siden, startende ved roten, følge radisens form, og avslutte innenfor 1/4 tomme fra stilken for å danne en "kapsel" (ikke skjær helt gjennom). Lag to flere kutt rundt radisen, snu den hver gang og la det være like mye plass mellom kuttene, for totalt tre "kapsler". Gjør dette med resten av radisene. La radisene ligge i en stor bolle med isvann og kaldt vann i minst 1 time (for å åpne "blomstene"). Overfør radisene til tørkepapir for å renne av.
- 22. Trim radish-topper, og la igjen 2 tommers stilker med blader. Trim røttene, og vask deretter radisene grundig rundt stilkenden. Hold fast i stilkenden på én radise og bruk en skarp skrellkniv til å skjære en 1/8 tomme tykk skive ned på den ene siden, startende ved roten, følge radisens form, og avslutte innenfor 1/4 tomme fra stilken for å danne en "kapsel" (ikke skjær helt gjennom). Lag to flere kutt rundt radisen, snu den hver gang og la det være like mye plass mellom kuttene, for totalt tre "kapsler". Gjør dette med resten av radisene.
- 33. La radisene ligge i en stor bolle med isvann og kaldt vann i minst 1 time (for å åpne "blomstene"). Overfør radisene til tørkepapir for å renne av.