
Ham og sveitsisk grateng
Lær hvordan du lager en deilig ham and swiss casserole. Perfekt for en mettende middag med ost og skinke. Enkelt å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper eggnudler
- 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3. 1 kopp hakket løk
- 4. 1 (170 gram) boks sopp, drenert
- 5. 1 kopp terningkastet kokt skinke
- 6. 1 kopp terningkastet sveitsisk ost
- 7. 1 teskje salt
- 8. 1/2 teskje malt svart pepper
- 9. 2 egg
- 10. 1/4 kopp melk
- 11. 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett eggnudler og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 33. Bland de avsilte nudlene med 2 teskjeer av oljen. Varm opp resten av oljen i en stekepanne og sautér løk på middels varme til den er myk. Bland nudler, løk, sopp, skinke, sveitserost, salt og pepper. Overfør blandingen til en smurt ildfast form på 3 liter. I en bolle, rør sammen egg og melk; hell over nudelblandingen. Strø over parmesanost.
- 44. Stek i en forvarmet ovn i 30 minutter.



