Skolens kantineboller

Skolens kantineboller

Lær hvordan du lager myke og deilige skolelunsjromskaker som passer perfekt til skolens middagsbord. Enkel oppskrift for ferske og luftige rundstykker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper varmt vann
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 2/3 kopp hvitt sukker
  • 3 (0,25 unser) pakker tørrgjær
  • 1/4 kopp melk
  • 2 egg
  • 1 spiseskje salt
  • 10 kopper hvetemel
  • 1/4 kopp fettstof (for eksempel margarin eller kortning)
  • 1/4 kopp smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle blander du sammen det varme vannet og 1 spiseskje sukker. Strø gjæren over, og la det stå i ca. 10 minutter, til gjæren er skummende.
  2. 2Bland mel, egg og salt inn i gjærblandingen. Mål opp melet i en egen bolle, tilsett 2/3 kopp sukker, og smuldre inn fettstoffet med fingrene til det nesten er usynlig. Rør gradvis inn melet i de våte ingrediensene. Bland med en tresleiv til deigen trekker seg bort fra kantene av bollen og begynner å danne en ball rundt skjeen. Dekk til med et varmt, vått kjøkkenhåndkle som er vasket opp, og sett det på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
  3. 3Når deigen har hevet, heller du over det smeltede smøret og knar i ca. 2 minutter. La deigen hvile i noen minutter, deretter kjevler du den ut på en lett melet overflate til ca. 2,5 cm tykk. Bruk en kniv til å skjære i 5 cm store kvadrater. Rull kvadratene til baller, og legg dem i smurte, runde former med ca. 2,5 cm mellomrom. La dem heve igjen til dobbel størrelse. Du kan også sette deigen i kjøleskapet og la den heve over natten, slik at du kan bake dem neste dag.
  4. 4Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Stek rundstykkene i ca. 12 minutter, til de er gyldne.