
Skolens kantineboller
Lær hvordan du lager myke og deilige skolelunsjromskaker som passer perfekt til skolens middagsbord. Enkel oppskrift for ferske og luftige rundstykker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper varmt vann
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 3 (0,25 unser) pakker tørrgjær
- 1/4 kopp melk
- 2 egg
- 1 spiseskje salt
- 10 kopper hvetemel
- 1/4 kopp fettstof (for eksempel margarin eller kortning)
- 1/4 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du sammen det varme vannet og 1 spiseskje sukker. Strø gjæren over, og la det stå i ca. 10 minutter, til gjæren er skummende.
- 2Bland mel, egg og salt inn i gjærblandingen. Mål opp melet i en egen bolle, tilsett 2/3 kopp sukker, og smuldre inn fettstoffet med fingrene til det nesten er usynlig. Rør gradvis inn melet i de våte ingrediensene. Bland med en tresleiv til deigen trekker seg bort fra kantene av bollen og begynner å danne en ball rundt skjeen. Dekk til med et varmt, vått kjøkkenhåndkle som er vasket opp, og sett det på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
- 3Når deigen har hevet, heller du over det smeltede smøret og knar i ca. 2 minutter. La deigen hvile i noen minutter, deretter kjevler du den ut på en lett melet overflate til ca. 2,5 cm tykk. Bruk en kniv til å skjære i 5 cm store kvadrater. Rull kvadratene til baller, og legg dem i smurte, runde former med ca. 2,5 cm mellomrom. La dem heve igjen til dobbel størrelse. Du kan også sette deigen i kjøleskapet og la den heve over natten, slik at du kan bake dem neste dag.
- 4Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Stek rundstykkene i ca. 12 minutter, til de er gyldne.





