En enkel svensk eplepai

En enkel svensk eplepai

oppskrift på en enkel svensk eplepai som er perfekt for enhver anledning. lett å lage og smakfull, ideell for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 ½ pund Granny Smith epler – skrellet, kjernet og skåret i skiver
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp mel
  • 1 teskje kanel
  • ¾ kopp smør, smeltet
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Vend eplene i 1 spiseskje sukker, og hell dem i en paiform. Bland grundig sammen 1 kopp sukker med mel, kanel, smør og egg. Fordel dette jevnt over toppen av paien.
  3. 3Stek i forvarmet ovn til eplene er møre og toppen er gyllenbrun, ca. 40 til 45 minutter.