
En enkel svensk eplepai
oppskrift på en enkel svensk eplepai som er perfekt for enhver anledning. lett å lage og smakfull, ideell for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ½ pund Granny Smith epler – skrellet, kjernet og skåret i skiver
- 1 spiseskje sukker
- 1 kopp sukker
- 1 kopp mel
- 1 teskje kanel
- ¾ kopp smør, smeltet
- 1 egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Vend eplene i 1 spiseskje sukker, og hell dem i en paiform. Bland grundig sammen 1 kopp sukker med mel, kanel, smør og egg. Fordel dette jevnt over toppen av paien.
- 3Stek i forvarmet ovn til eplene er møre og toppen er gyllenbrun, ca. 40 til 45 minutter.