
Stekt aubergine
Lær hvordan du lager deilig bakt stekt aubergine med sprø skorpe. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt for vegetarianere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 aubergine
- 2. 1 egg, pisket
- 3. 1 (8 ounces) beger rømme
- 4. 2 kopper italiensk krydret brødsmuler
- 5. 3 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
- 22. Vask auberginen og skjær den i skiver på 0,6 til 1,3 centimeter. I en middels stor bolle, visp sammen egg og rømme til det er godt blandet. Vend aubergineskivene i melet slik at de blir dekket. Dypp én skive av gangen i røren, og deretter i krydret brødsmuler. Legg de dekkede aubergineskivene på den forberedte bakeplaten, og spray toppen med matlagingsspray.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, snu deretter skivene og fortsett å steke i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til begge sider er gylne og sprø.