Stekt aubergine

Stekt aubergine

Lær hvordan du lager deilig bakt stekt aubergine med sprø skorpe. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt for vegetarianere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 aubergine
  • 2. 1 egg, pisket
  • 3. 1 (8 ounces) beger rømme
  • 4. 2 kopper italiensk krydret brødsmuler
  • 5. 3 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
  2. 22. Vask auberginen og skjær den i skiver på 0,6 til 1,3 centimeter. I en middels stor bolle, visp sammen egg og rømme til det er godt blandet. Vend aubergineskivene i melet slik at de blir dekket. Dypp én skive av gangen i røren, og deretter i krydret brødsmuler. Legg de dekkede aubergineskivene på den forberedte bakeplaten, og spray toppen med matlagingsspray.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, snu deretter skivene og fortsett å steke i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til begge sider er gylne og sprø.