
Luftige gulrotmuffins med kremostglasur
Lær hvordan du lager fluffy gulrotmuffins toppet med kremostglasur. Perfekt som frokost eller til kaffekosen, enkel å lage og deilig smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/3 kopper hvetemel
- 2. 1 1/2 teskjeer malt kanel
- 3. 1 1/2 teskjeer natron
- 4. 1 1/4 teskjeer bakepulver
- 5. 1/2 teskje salt
- 6. 3 egg
- 7. 1 kopp hvitt sukker
- 8. 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 2 kopper revet gulrot
- 11. 1/4 kopp kremost, myknet
- 12. 2 spiseskjeer smør, myknet
- 13. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 14. 1 1/2 kopper siktet melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bunnen av 12 muffinsformer, eller sett i papirformer. Sikt sammen mel, kanel, natron, bakepulver og salt; sett til side.
- 22. Pisk egg og sukker til det er skummende og har blitt lettere i fargen. Rør inn olje, vaniljeekstrakt og revet gulrot; vend inn melet og melblandingen. Hell røren i de forberedte muffinsformene.
- 33. Stek i forvarmet ovn til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 15 til 20 minutter. La muffinsene avkjøle på avkjølingsrist.
- 44. I mellomtiden lager du glasuren ved å piske sammen kremost, smør, vanilje og melis til den er luftig. Smør på de avkjølte muffinsene og sett dem i kjøleskapet til de skal serveres.