Parker House-brød

Parker House-brød

Lær hvordan du lager perfekte parker house rolls med denne enkle oppskriften. Nydelige, luftige boller som passer til alle måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp melk
  • 2. 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 3. 1 spiseskje sukker
  • 4. 3/4 teskje salt
  • 5. 2 spiseskjeer lunkent vann (ca. 40–46°C)
  • 6. 1 pakke (2 1/4 teskjeer) tørrgjær
  • 7. (1 stort egg)
  • 8. 3 1/3 til 3 2/3 kopper hvetemel
  • 9. Smør som er smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp melken til den er lunken (105° til 115°F). Tilsett og rør inn smør, sukker og salt til sukkeret er oppløst. Bland vann og gjær i en stor bolle og la det stå til gjæren er oppløst, ca. 5 minutter. Når melkeblandingen har blitt lunken, rør den inn i gjæren. Pisk inn egget, hvis ønskelig. Ha melet klart. Rør inn en del av melet, og elt deretter inn resten, bare nok til å danne en deig som er enkel å håndtere. Legg deigen i en smurt bolle. Pensle toppen med smør. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse. Kjevl ut deigen til en 76 cm lang logg og skjær den i 2,5 cm brede stykker. Rull hvert stykke til en ball og trykk dem flate til en 5 cm runding. Dypp kanten av en kniv eller tresleiv i mel og bruk den til å lage en dyp fordypning på midten av hver bolle. Brett bollene over fordypningen og trykk lett sammen kantene. Plasser dem med ca. 5 cm mellomrom i rader på smurte bakepapirkledde stekebrett. La dem heve på et lunt sted til de er lette, ca. 35 minutter. Forvarm ovnen til 220°C. Stek til de er gyldne, ca. 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på en rist.
  2. 22. Varm opp melken til den er lunken (105° til 115°F).
  3. 33. Bland vann og gjær i en stor bolle og la det stå til gjæren er oppløst, ca. 5 minutter.
  4. 44. Når melkeblandingen har blitt lunken, rør den inn i gjæren. Pisk inn egget, hvis ønskelig.
  5. 55. Ha melet klart. Rør inn en del av melet, og elt deretter inn resten, bare nok til å danne en deig som er enkel å håndtere. Legg deigen i en smurt bolle. Pensle toppen med smør.
  6. 66.