Majones

Majones

lær hvordan du lager hjemmelaget majones med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til fisk, kjøtt eller grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stort eggeplomme, romtemperert i 30 minutter
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 3/4 kopp oliven- eller vegetabilsk olje (eller en blanding), delt
  • 1 teskje hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
  • 1/4 teskje hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker konstant til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, og fortsett deretter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. Dekk overflaten med plastfolie og la den avkjøles til den skal brukes.
  2. 2Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker kontinuerlig til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, og fortsett deretter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. Dekk overflaten med plastfolie og la den avkjøles til den skal brukes.