
Prosciutto-, Munster- og spisskummenmaisbrødsmørbrød
en smakfull oppskrift på sandwich med prosciutto, munsterost og cumin-inspirert maisbrød, perfekt for en smakfull lunsj eller middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 oppskrift med spisskummen-maisbrød, avkjølt til romtemperatur
- 3 spiseskjeer honning-sennep (finnes i spesialbutikker og noen supermarkeder)
- 1/2 pund tynne skiver prosciutto (finnes i spesialbutikker og noen supermarkeder)
- 1/2 pund tynne skiver MÜnster-ost
- 3/4 kopp hvetemel
- 1 kopp gult maismel
- 1 spiseskje sukker
- 1 1/2 teskjeer hevemiddel (dobbelvirkende bakepulver)
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp melk
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 spiseskje usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 2 teskjeer spisskummenfrø
Fremgangsmåte
- 1Del maisbrødet i to, og skjær hver halvdel tvers over i 4 biter (hver ca. 10 x 5 cm). Halvér hver bit horisontalt med en serrated kniv, og smør den nederste halvdelen av maisbrødet med litt av sennepen. Legg skinke og MÜnsterost i lag på de nederste halvdelene, dekk med de øverste halvdelene av maisbrødet, og pakk hver sandwich inn i folie eller plastfolie.
- 2Del maisbrødet i to, og skjær hver halvdel tvers over i 4 biter (hver ca. 10 x 5 cm). Halvér hver bit horisontalt med en serrated kniv, og smør den nederste halvdelen av maisbrødet med litt av sennepen. Legg skinke og MÜnsterost i lag på de nederste halvdelene, dekk med de øverste halvdelene av maisbrødet, og pakk hver sandwich inn i folie eller plastfolie.
- 3For å lage spisskummenmaisbrød: I en bolle rører du sammen melk, maismel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett melk, egg, smør og spisskummenfrø, og rør deigen godt sammen til den er jevn. Fordel røren i et jevnt lag i en smurt 20 cm kvadratform. Stek maisbrødet midt i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 20 til 25 minutter, eller til det løsner fra kantene og toppen er gyllen. Vend det ut av formen og legg det på en skjærefjøl.
- 4I en bolle rører du sammen melk, maismel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett melk, egg, smør og spisskummenfrø, og rør deigen godt sammen til den er jevn. Fordel røren i en smurt 20 cm kvadratform. Stek maisbrødet midt i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 20 til 25 minutter, eller til det løsner fra kantene og toppen er gyllen. Vend det ut