
Serbisk kjøttdeig-, grønnsaks- og potetgrateng
oppskrift på serbisk kjøtt-, grønnsaks- og potetbake. enkel, smakfull rett som passer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 løk, hakket
- 1 gulrot, revet
- 2 selleristenger, hakket
- 1/2 spiseskje paprika
- 1/2 teskje salt
- 3/4 teskje svart pepper
- 1/4 teskje knust rød pepper
- 1 klype malt kanel
- 1 klype malt nellik
- 1/4 kopp vann
- 1/8 kopp rødvin
- 1 terning storfekraftbuljong
- 2 spiseskjeer fløteblanding (half-and-half)
- 2 poteter, skrellet og skivet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en ildfast form lett.
- 2I en stekepanne over middels varme, kok storfekjøttet til det er jevnt brunt. Fjern storfekjøttet fra pannen, og spar på saften. Bland inn olivenoljen, og stek grønn paprika, løk, gulrot og selleri til de er møre.
- 3Returner storfekjøttet til pannen, og krydre med paprika, salt, svart pepper, rød pepper, kanel og nellik. Rør inn vann og rødvin til det er gjennomvarmt. Løs opp storfebuljongterningen i blandingen. Fjern pannen fra varmen, og rør inn halv- og helmelk.
- 4Legg et lag med potetskiver i bunnen av den forberedte ildfaste formen, slik at det dekker bunnen. Fordel storfekjøtt- og grønnsaksblandingen over potetene, og legg deretter et lag med resterende potetskiver på toppen.
- 5Stek, dekket, i 45 minutter i den forvarmede ovnen, eller til potetene er møre.