Generell Tso's kylling

Generell Tso's kylling

Lær hvordan du lager den klassiske general tso's chicken hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper peanøttolje til steking
  • 2. 2 egg
  • 3. 1 teskje sesamolje
  • 4. 1/2 kopp maisstivelse
  • 5. 450 gram skinn- og benfri kyllinglår, skåret i bitestore biter
  • 6. 1 1/2 ss riseddik
  • 7. 2 ss risvin
  • 8. 3 ss hvitt sukker
  • 9. 3 ss soyasaus
  • 10. 1 teskje sesamolje
  • 11. 1 ss bananketchup
  • 12. 2 ss peanøttolje
  • 13. 6 tørkede hele røde chili
  • 14. 1/2 kopp hakket løk
  • 15. 1 ss finhakket hvitløk
  • 16. 1 ss appelsinskall
  • 17. 2 ss finhakket grønn løk
  • 18. 1 ss ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 4 kopper peanøttolje i en dypfryer eller stor kjele til 190 grader Celsius.
  2. 22. Pisk eggene i en bolle; rør inn 1 teskje sesamolje og maisstivelse. Bland inn kyllingen til alle bitene er dekket av røren. Slipp en og en bit ned i den varme oljen; kok til kyllingen er gyllenbrun på utsiden og ikke lenger rosa innvendig, ca. 4 minutter. La renne av på et papirhåndkle.
  3. 33. Rør sammen eddik, vin, sukker, soyasaus, 1 teskje sesamolje og bananketchup i en liten bolle til det er jevnt. Sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer peanøttolje i en wok eller stor stekepanne over høy varme. Rør inn tørkede chilipepper og kok i noen sekunder til pepperne blir lysere. Rør inn løk, hvitløk og appelsinskall. Kok og rør til løken begynner å bli brun. Rør inn sausen; kok opp før du tilsetter den stekte kyllingen. Skru ned varmen til middels og rør til kyllingbitene er godt dekket av sausen, i noen minutter til. Server med hakket grønn løk og ristet sesamfrø på toppen.