
Generell Tso's kylling
Lær hvordan du lager den klassiske general tso's chicken hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper peanøttolje til steking
- 2. 2 egg
- 3. 1 teskje sesamolje
- 4. 1/2 kopp maisstivelse
- 5. 450 gram skinn- og benfri kyllinglår, skåret i bitestore biter
- 6. 1 1/2 ss riseddik
- 7. 2 ss risvin
- 8. 3 ss hvitt sukker
- 9. 3 ss soyasaus
- 10. 1 teskje sesamolje
- 11. 1 ss bananketchup
- 12. 2 ss peanøttolje
- 13. 6 tørkede hele røde chili
- 14. 1/2 kopp hakket løk
- 15. 1 ss finhakket hvitløk
- 16. 1 ss appelsinskall
- 17. 2 ss finhakket grønn løk
- 18. 1 ss ristet sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 4 kopper peanøttolje i en dypfryer eller stor kjele til 190 grader Celsius.
- 22. Pisk eggene i en bolle; rør inn 1 teskje sesamolje og maisstivelse. Bland inn kyllingen til alle bitene er dekket av røren. Slipp en og en bit ned i den varme oljen; kok til kyllingen er gyllenbrun på utsiden og ikke lenger rosa innvendig, ca. 4 minutter. La renne av på et papirhåndkle.
- 33. Rør sammen eddik, vin, sukker, soyasaus, 1 teskje sesamolje og bananketchup i en liten bolle til det er jevnt. Sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer peanøttolje i en wok eller stor stekepanne over høy varme. Rør inn tørkede chilipepper og kok i noen sekunder til pepperne blir lysere. Rør inn løk, hvitløk og appelsinskall. Kok og rør til løken begynner å bli brun. Rør inn sausen; kok opp før du tilsetter den stekte kyllingen. Skru ned varmen til middels og rør til kyllingbitene er godt dekket av sausen, i noen minutter til. Server med hakket grønn løk og ristet sesamfrø på toppen.