Amerikansk lasagne

Amerikansk lasagne

Lær hvordan du lager en klassisk american lasagna med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1 ss fersk basilikum, hakket
  • 5. 1 ts tørket oregano
  • 6. 2 ss brunt sukker
  • 7. 1 1/2 ts salt
  • 8. 1 boks (ca. 829 g) hakkede tomater
  • 9. 2 bokser (ca. 170 g) tomatpuré
  • 10. 12 tørre lasagneplater
  • 11. 2 egg, pisket
  • 12. 1 pint (ca. 470 ml) lett ricottaost
  • 13. 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 14. 2 ss tørket persille
  • 15. 1 ts salt
  • 16. 1 pund mozzarellaost, revet
  • 17. 2 ss revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stekepanne på middels varme, brun kjøttdeig, løk og hvitløk; sil av fettet. Bland inn basilikum, oregano, brunt sukker, 1 1/2 teskje salt, hakkede tomater og tomatpuré. La det småkoke i 30 til 45 minutter, av og til omrøring.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett lasagnepasta og kok i 5 til 8 minutter, eller til den er al dente; sil av vannet. Legg pastaen flatt på tørkepapir og klapp den tørr.
  3. 33. I en middels stor bolle, bland sammen egg, ricotta, Parmesanost, persille og 1 teskje salt.
  4. 44. Legg et lag med en tredjedel av lasagneplatene i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Dekk pastaen med halvparten av ricottablandingen, halvparten av mozzarellaosten og en tredjedel av sausen. Gjenta lagene. Topp med resten av pastaen og sausen. Strø over litt ekstra Parmesanost.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. La den stå i 10 minutter før servering.