
Stekt Boston-torsk med krabbe og hummerbrandy-saus
oppskrift på pan-seared boston cod fish med krabbe og hummerbrandy kremsaus – en luksuriøs og smakfull sjømatrett for spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For sausen: Damp lobster i 15 minutter. Avkjøl helt, 45 minutter til 1 time, og fjern kjøttet fra skjellene. La klørkjøttet være hele. Hakk halekjøttet grovt. Bryt opp alle skjellene og spar dem til sausen. Oppbevar lobsterkjøttet i kjøleskapet.
- 22. Varm opp rapsolje i en sautépanne og stek grønnsakene med timianblader til sjalottløkene er gjennomsiktige. Tilsett de reserverte lobster-skjellene i pannen og kok i 1 minutt, mens du rører skjellene for å varme dem opp og dekke dem med smak. Hell i sherry og deretter brandy for å deglaze pannen; la det småkoke i 2 minutter. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke på lav varme til det er redusert til halvparten, ca. 4 minutter.
- 33. Rør inn tomatpuréen og smak til med salt og pepper. Tilsett fløten, rør om, og la det småkoke. La det småkoke forsiktig til fløten og tomatpuréen binder seg, ca. 2 minutter.
- 44. Sil sausen gjennom en sikt over en liten bolle. Hold den varm til annen sjømat er ferdig.
- 55. For sjømaten: Varm opp pannen med rapsolje til middels varme. Bland sammen salt, pepper, timian og persille i en liten bolle. Gni inn torskefilét med krydderblandingen, og drypp deretter over olivenolje. Legg filétene med skinnsiden ned i den varme sautepannen. La fisken koke i 3 til 4 minutter til skinnsiden er godt crustet, snu forsiktig og stek i ytterligere 3 til 4 minutter på den andre siden.
- 66. Mens fisken er ferdig, legg en generøs håndfull feltspinat på hver tallerken. Legg den stekte fisken mot spinaten.
- 77. Hell raskt av overflødig olje fra pannen og stek reker til de er rosa, ca. 1