Stekt Boston-torsk med krabbe og hummerbrandy-saus

Stekt Boston-torsk med krabbe og hummerbrandy-saus

oppskrift på pan-seared boston cod fish med krabbe og hummerbrandy kremsaus – en luksuriøs og smakfull sjømatrett for spesielle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Én 1 ½-punds hummer
  • 2. 1 ½ spiseskje canolaolje
  • 3. 2 sjalottløk, finhakket
  • 4. 1 liten gulrot, finhakket
  • 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 2 til 3 kvister fersk timian, blader fjernet
  • 7. 1 ½ spiseskje sherry
  • 8. 1 ½ spiseskje brandy
  • 9. ¼ kopp kyllingkraft
  • 10. 1 teskje tomatpuré
  • 11. Salt og pepper
  • 12. ½ kopp kremfløte
  • 13. Canolaolje
  • 14. ½ teskje salt
  • 15. ½ teskje pepper
  • 16. 1 teskje finhakket timian
  • 17. 1 teskje finhakket persille
  • 18. To 170 grams torskefileter
  • 19. Blandet feltgrønt
  • 20. 4 store reker
  • 21. 2 unser krabbekjøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. For sausen: Damp lobster i 15 minutter. Avkjøl helt, 45 minutter til 1 time, og fjern kjøttet fra skjellene. La klørkjøttet være hele. Hakk halekjøttet grovt. Bryt opp alle skjellene og spar dem til sausen. Oppbevar lobsterkjøttet i kjøleskapet.
  2. 22. Varm opp rapsolje i en sautépanne og stek grønnsakene med timianblader til sjalottløkene er gjennomsiktige. Tilsett de reserverte lobster-skjellene i pannen og kok i 1 minutt, mens du rører skjellene for å varme dem opp og dekke dem med smak. Hell i sherry og deretter brandy for å deglaze pannen; la det småkoke i 2 minutter. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke på lav varme til det er redusert til halvparten, ca. 4 minutter.
  3. 33. Rør inn tomatpuréen og smak til med salt og pepper. Tilsett fløten, rør om, og la det småkoke. La det småkoke forsiktig til fløten og tomatpuréen binder seg, ca. 2 minutter.
  4. 44. Sil sausen gjennom en sikt over en liten bolle. Hold den varm til annen sjømat er ferdig.
  5. 55. For sjømaten: Varm opp pannen med rapsolje til middels varme. Bland sammen salt, pepper, timian og persille i en liten bolle. Gni inn torskefilét med krydderblandingen, og drypp deretter over olivenolje. Legg filétene med skinnsiden ned i den varme sautepannen. La fisken koke i 3 til 4 minutter til skinnsiden er godt crustet, snu forsiktig og stek i ytterligere 3 til 4 minutter på den andre siden.
  6. 66. Mens fisken er ferdig, legg en generøs håndfull feltspinat på hver tallerken. Legg den stekte fisken mot spinaten.
  7. 77. Hell raskt av overflødig olje fra pannen og stek reker til de er rosa, ca. 1