Bestemor's hummerpai

Bestemor's hummerpai

oppskrift på grandmother's lobster pie, en smakfull og luksuriøs rett perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 (1-punds) hummer
  • 1/2 pund smør
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 3 kopper knuste kjeks
  • 4 kvister persille
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann over høy varme. Salt vannet og legg i hummerne. Når vannet når kokepunktet igjen, kok hummerne i 12 til 15 minutter. Ta hummerne opp av vannet og la dem avkjøle. Knekk halen, knoklene og klørne. Skjær ut kjøttet fra skjellene over en bolle for å fange opp saften. Sett til side. Ta ut tomalleyen. Sett til side.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 3Smelt smøret i en stekepanne over middels varme og tilsett tomalleyen og sitronsaften. Ta av varmen og rør inn de knuste kjeksene. Tilsett nok av den reserverte hummersaften til at blandingen blir tykk som kalkunfyll. Fordel hummerkjøttet i fire individuelle ildfaste former. Dekk hver form med kjeksblandingen, og trykk den jevnt utover. Stek til toppen begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Ta formene ut av ovnen og pynt hver med en persillekvist og en sitronbåt.