Pepret lam med pinjekjernesaus

Pepret lam med pinjekjernesaus

oppskrift på saftig pepperet lam servert med en kremet pinjekjernesaus, perfekt for spesielle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp pisket krem
  • 3 unser myk fersk geitost (for eksempel Montrachet)
  • 1/4 kopp tørkede tranebær
  • Grovmalt svart pepper
  • 4 lammelårskiver (helst O-bone; hver ca. 8 unser), trimmet
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
  • 2 spiseskjeer fersk basilikum, tynnsnittet

Fremgangsmåte

  1. 1Visp krem, geitost og tørkede tranebær i en tykk liten kjele over middels-lav varme til osten smelter. La det småkoke til sausen er redusert til 1 1/4 kopper, og rør av og til, i omtrent 8 minutter. Krydre med salt og pepper. Dekk til og hold varm. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.) Trykk pepper på begge sider av lammelåret. Strø salt over kjøttet. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Legg lammelåret i pannen; kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør lammelåret til tallerkener. Tilsett pinjekjerner i sausen og varm opp igjen om nødvendig. Rør inn basilikum. Hell sausen over lammelåret og server.
  2. 2Visp krem, geitost og tørkede tranebær i en tykk liten kjele over middels-lav varme til osten smelter. La det småkoke til sausen er redusert til 1 1/4 kopper, og rør av og til, i omtrent 8 minutter. Krydre med salt og pepper. Dekk til og hold varm. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.)
  3. 3Trykk pepper på begge sider av lammelåret. Strø salt over kjøttet. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Legg lammelåret i pannen; kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør lammelåret til tallerkener.
  4. 4Tilsett pinjekjerner i sausen og varm opp igjen om nødvendig. Rør inn basilikum. Hell sausen over lammelåret og server.