
Zucchini "Fettuccine" med tomatsaus
oppskrift på zucchini fettuccine med hjemmelaget tomatsaus. en sunn og enkel rett som passer til sommermåltidet. perfekt for en lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 store zucchini eller gule squash
- Kosher-salt
- 5 mellomstore tomater som er modne på vinrankene
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 1/2 fedd hvitløk, hakket
- 1 teskje hakket jalapeñopepper
- Nykvernet pepper
- 1/4 kopp hakkede pinjekjerner, pluss litt til topping
- 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 1 teskje hakket fersk oregano
Fremgangsmåte
- 1Skjær og skrell squashen, bruk deretter en mandolin eller en grønnsaksskreller for å skjære tynne, lange bånd i bredde som fettuccine (stopp når du kommer til frøene). Kutt båndene i strimler på 1/4 til 1/2 tomme for å få dem til å ligne fettuccine. Overfør til en sil og strø over 3/4 teskje salt; la renne av i vasken, vend på dem av og til, i omtrent 30 minutter. Skyll godt og tørk forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 2I mellomtiden, skrell tomatene med en skarp grønnsaksskreller, del dem deretter i to på tvers og klem ut frøene. Mos én tomat sammen med olivenolje, hvitløk, jalapeño og 1/4 teskje salt og pepper i en food processor eller blender. Overfør til en bolle. Hakk de resterende fire tomatene og tilsett i bollen; ha i pinjekjerner, basilikum, oregano og smak til med salt.
- 3Fordel squashen i serveringsskåler og hell over tomatsausen. Topp med flere pinjekjerner og en skvett olivenolje.
- 4Fotograf: Kate Sears