Zucchini "Fettuccine" med tomatsaus

Zucchini "Fettuccine" med tomatsaus

oppskrift på zucchini fettuccine med hjemmelaget tomatsaus. en sunn og enkel rett som passer til sommermåltidet. perfekt for en lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 store zucchini eller gule squash
  • Kosher-salt
  • 5 mellomstore tomater som er modne på vinrankene
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 1/2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 teskje hakket jalapeñopepper
  • Nykvernet pepper
  • 1/4 kopp hakkede pinjekjerner, pluss litt til topping
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 1 teskje hakket fersk oregano

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær og skrell squashen, bruk deretter en mandolin eller en grønnsaksskreller for å skjære tynne, lange bånd i bredde som fettuccine (stopp når du kommer til frøene). Kutt båndene i strimler på 1/4 til 1/2 tomme for å få dem til å ligne fettuccine. Overfør til en sil og strø over 3/4 teskje salt; la renne av i vasken, vend på dem av og til, i omtrent 30 minutter. Skyll godt og tørk forsiktig med et kjøkkenpapir.
  2. 2I mellomtiden, skrell tomatene med en skarp grønnsaksskreller, del dem deretter i to på tvers og klem ut frøene. Mos én tomat sammen med olivenolje, hvitløk, jalapeño og 1/4 teskje salt og pepper i en food processor eller blender. Overfør til en bolle. Hakk de resterende fire tomatene og tilsett i bollen; ha i pinjekjerner, basilikum, oregano og smak til med salt.
  3. 3Fordel squashen i serveringsskåler og hell over tomatsausen. Topp med flere pinjekjerner og en skvett olivenolje.
  4. 4Fotograf: Kate Sears