Kyllingsofrito

Kyllingsofrito

Lær å lage en deilig chicken sofrito med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 store poteter, skrelt og delt i biter, eller mer etter smak
  • 4 store, uten skinn og bein kyllingbryst, eller mer etter smak
  • 1 (450 gram) pakke chourico-pølse, i terninger
  • 1 (35 cl) boks eller flaske øl
  • 4 store gulrøtter, skrelt og delt i biter, eller mer etter smak
  • 1 løk, delt i biter
  • 1/2 kopp hakket fersk persille, eller etter smak
  • 5 spiseskjeer sofrito
  • 1/4 kopp rød kokingvin
  • 3 (18 gram) pakker sazon-krydder (som Goya®)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket, eller etter smak
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg poteter, kylling, chorizo, øl, gulrøtter, løk, persille, sofrito, kokende vin, sazon-krydder, hvitløk, salt og svart pepper i en stor støpejernsgryte; bland godt for å blande ingrediensene. Dekk til med aluminiumsfolie.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til en steketermometer som settes inn i kyllingen viser minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), og grønnsakene er møre, omtrent 2 1/2 time.