
Kyllingsofrito
Lær å lage en deilig chicken sofrito med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 store poteter, skrelt og delt i biter, eller mer etter smak
- 4 store, uten skinn og bein kyllingbryst, eller mer etter smak
- 1 (450 gram) pakke chourico-pølse, i terninger
- 1 (35 cl) boks eller flaske øl
- 4 store gulrøtter, skrelt og delt i biter, eller mer etter smak
- 1 løk, delt i biter
- 1/2 kopp hakket fersk persille, eller etter smak
- 5 spiseskjeer sofrito
- 1/4 kopp rød kokingvin
- 3 (18 gram) pakker sazon-krydder (som Goya®)
- 4 fedd hvitløk, finhakket, eller etter smak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 2Legg poteter, kylling, chorizo, øl, gulrøtter, løk, persille, sofrito, kokende vin, sazon-krydder, hvitløk, salt og svart pepper i en stor støpejernsgryte; bland godt for å blande ingrediensene. Dekk til med aluminiumsfolie.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til en steketermometer som settes inn i kyllingen viser minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), og grønnsakene er møre, omtrent 2 1/2 time.