
Grillede grønnsaker
oppskrift på grillede grønnsaker perfekt for sommermåltidet. sunn, smakfull og enkel å lage. ideell for sunn mat og grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hvitløksfedd, knust med en hvitløkspresse
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1/3 kopp olivenolje
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje nykvernet pepper
- 1 stor rød løk, skrelt og med roten lett trimmet, men enden skal forbli intakt
- 680 gram aubergine, delt i to på tvers, deretter kuttet i 2,5 cm tykke strimler
- 1 stor paprika
- 1,1 kg squash (ca. 5 stk. blandede grønne og gule)
- 2 plommetomater, delt i to på langs
- 2 spiseskjeer grovhakket fersk persille
- 3 spiseskjeer grovhakket fersk basilikum
- Fire 30 cm spyd, bløtlagt i vann i 30 minutter hvis de er av tre
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen for direkte varme koking over varm kull (middels-høy varme eller gass). Visp sammen hvitløk, eddik, olje, salt og pepper i en stor bolle, og sett deretter til side 2/3 av vinaigretten til pensling. Del løk i to på langs og skjær halvdelene i 1/2" brede båter på langs. Tre dem på spyd med 1/2" mellomrom (for å holde lagene sammen). Pensle løk og aubergine med noe av den reserverte vinaigretten. Smør grillristen med olje, og grill deretter paprika sammen med løk og aubergine, dekket kun hvis du bruker en gassgrill, og vend av og til med tang, til løk og aubergine er veldig møre, 6-10 minutter; overfør til et stort bakepapirkledd stekebrett. Fortsett å grille paprika, vend den til skinnet er svart, i 1-2 minutter til. Legg paprika i en dyp bolle og dekk med en tallerken, og la den stå mens du griller de resterende grønnsakene. Del zucchini i to på langs; pensle dem og tomatene med den reserverte vinaigretten. Grill, dekket kun hvis du bruker en gassgrill, og vend tomatene mindre ofte enn zucchini, til tomatene akkurat begynner å boble, ca. 3 minutter; overfør til stekebrett. Fortsett å grille zucchini, vend den, til den er akkurat mør, 1-3 minutter til. Skrell paprika og skjær kjøttet i tynne skiver. Kutt tomatene i båter og hakk de resterende grønnsakene. Tilsett i vinaigretten sammen med urter og salt etter smak, og vend forsiktig for å dekke grønnsakene.
- 2Forbered grillen for direkte varme koking over varm kull (middels-høy varme eller gass).
- 3Visp sammen hvitløk, eddik, olje, salt og pepper i en stor bolle, og sett deretter til side 2/3 av vinaigretten til pensling.
- 4Del løk i to på langs og skjær halvdelene i 1/2"