Sylteagurkrems

Sylteagurkrems

Lær hvordan du lager en smakfull pickled-chile relish med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillmat, ostebrett eller som smakstilsetning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hode hvitløk
  • 2. 1/2 pund ferske røde, gule og/eller oransje chilipepper
  • 3. 1 kopp destillert hvit eddik
  • 4. 1 spiseskje sukker
  • 5. 1 bunt timian
  • 6. Utstyr: 4 (1/4-pint) hermetikkglass med skrulokk og lokk; hermetikkstang

Fremgangsmåte

  1. 1Lag chilirelish: Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Kutt av toppen på hvitløksfeddet og kast den, slik at klyngene blir synlige. Pakk hodet inn i aluminiumsfolie og stek til det er veldig mørt, omtrent 45 minutter. La det avkjøles til det er lunt, skrell deretter klyngene og overfør dem til en food processor. Rens chilibladene for stilker og legg dem i prosessoren sammen med eddik, sukker og 1 ½ teskje salt. Kjør til det er finhakket. La chiliblandingen småkoke i en liten kjele, under omrøring, i 2 minutter.
  2. 2Steriliser glass og lokk: Vask glass, lokk og skrulokk i varmt, såpevann, skyll godt og tørk skrulokkene. Sett de tomme glassene på en rist i en koke- eller konserveringskoker med vann, eller i en dyp kjele på 6 til 8 liter, og tilsett nok vann til å dekke dem med 2 tommer. Kok opp under lokk, og la det koke i 10 minutter. Ta kjelen av varmen, men la glassene være i vannet under lokk. Varm opp lokkene i vann til de er dekket med 2 tommer vann i en liten kjele, og mål temperaturen med et termometer – vannet skal være 180°F (ca. 82°C), uten å koke. Ta kjelen av varmen. Hold glass og lokk nedsenket i det varme vannet, under lokk, til de skal brukes. Bruk konserveringstenger for å ta ut glass og lokk, og la glassene renne av opp ned på et rent kjøkkenhåndkle. Tørk raskt av lokkene.
  3. 3Fyll og forsegle glassene: Legg 2 eller 3 timianstilker i hvert glass. Hell den varme chilirelishen i glassene, og la det være igjen ¼ tomme plass øverst. Bruk en ren, myk slikkepott for å fjerne luftbobler ved å kjøre den mellom innholdet og glasskanten. Tørk av