Havabbor i hasselnøtt-romesco med poteter

Havabbor i hasselnøtt-romesco med poteter

Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med halibut i hasselnøtt romesco servert med poteter. En enkel og elegant oppskrift for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor tomat (ca. 250 gram)
  • 1/2 kopp ristet hasselnøtt uten skall, hakket (ca. 70 gram)
  • 1/2 kopp grovhakkede, avdryppede piquillo-pepper fra glass eller boks
  • 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 1/2 teskje røkt paprika*
  • 1 teskje sherry- eller rødvinseddik
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 4 halvlitersfileter av kveite
  • 1/2 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 12 små Yukon Gold-poteter, delt i to, dampet til de er møre
  • Hakket frisk persille (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broiler. Plasser tomaten på en bakeplate med oppkant og grill til skinnet er sprøtt og begynner å gli av, og snu den én gang med tang, ca. 3 minutter. Når den er avkjølt nok til å håndtere, skrell av skinnet, del tomaten i to og klem ut frøene. Hakk nøttene i en food processor; tilsett tomat, piquillo-pepper, 2 ss olivenolje, hvitløk, paprika, eddik, salt og cayennepepper, og kjør til en jevn puré. Overfør romescosausen til en bolle. FORHANDSVARE: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Smelt smør sammen med de resterende 2 ss olivenolje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett kveite og stek til den er gyllenbrun, ca. 2 minutter på hver side (fisken vil ikke være gjennomkokt). Overfør kveiten til en tallerken. Hell buljong i samme panne og kok opp; rør inn romescosausen. Legg kveiten tilbake i pannen; skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke til kveiten er ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter. Overfør kveiten til tallerkener. Legg dampede poteter ved siden av. Øs romescosausen over fisken; dryss over persille, hvis ønskelig, og server. Noen ganger merket Pimentón Dulce eller Pimentón de La Vera Dulce; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og på tienda.com.