Bakewell-tart

Bakewell-tart

Lær hvordan du lager den perfekte Bakewell Tart med vår enkle oppskrift. En søt og smakfull dessert som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 4 kopper hvetemel
  • 1/8 teskje fint havsalt
  • 450 gram usaltet smør (4 staver)
  • 1 stor eggehvite
  • 1/2 kopp huckleberry-syltetøy eller annet syltetøy etter ønske, for eksempel bjørnebær eller jordbær
  • 4 store egg
  • 3/4 kopp (1 1/2 staver, eller 12 spiseskjeer) usaltet smør
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • Spesialutstyr: en 20 cm dyp paiform, bakepapir, paivekter eller tørkede bønner, og en kakespensel

Fremgangsmåte

  1. 1Lag butterdeigen: I en stor bolle sies melet og saltet sammen. Med en kniv røres omtrent 1 kopp vann inn i deigen. Fortsett å røre til deigen akkurat begynner å samle seg, men fortsatt er strøete og klumpete. Rør inn mer vann etter behov (du vil sannsynligvis bruke rundt 1 ¾ kopp totalt), til deigen er glatt og samler seg i en ball. Vend deigen ut på en lett melet overflate, og bruk en kjevle til å rulle den ut til et langt rektangel, ca. 1/2 tomme tykt. Fordel smøret i midten av deigen, to staver oppå to staver, slik at smøret deler rektangelet i to. Brett den ene lange enden av deigen over smøret, og deretter den andre lange enden oppå, som når man brekker et forretningsbrev. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 10 minutter. Ta deigen ut på den lett melete overflaten igjen og kjevle den ut til et langt, 1/2 tomme tykt rektangel. Brett den ene lange enden mot midten, og deretter den andre lange enden oppå. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 10 minutter. Gjenta denne prosessen én gang til, slik at deigen har blitt rullet ut, brettet og kjølt ned totalt tre ganger. FORBERED: Butterdeigen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, innpakket i et dobbelt lag plastfolie, i opptil 3 dager. Den kan også fryses i opptil 3 måneder. Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Smør en 20 cm dyp paiform. På en lett melet overflate, kjevle ut butterdeigen til en 1/4 tomme tykk sirkel, ca. 30 cm i diameter. Pass på at deigen passer i den forberedte paiformen, fjern eventuelt overflødig deig, og sett til side til senere bruk. Hvis ønskelig, bruk en gaffel