Søndagssaus med braciole, kjøttboller og pølse

Søndagssaus med braciole, kjøttboller og pølse

Lær hvordan du lager en smakfull sunday sauce med braciole, kjøttboller og pølse. En tradisjonell italiensk rett som passer perfekt til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore løk, kuttet i 2,5 cm biter
  • 2. 4 hvitløksfedd, skrelte
  • 3. 1/4 kopp olivenolje
  • 4. 1 1/2 teskjeer kosher salt, delt
  • 5. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 6. 2 teskjeer tørket oregano
  • 7. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 2 bokser á 800 gram hele, skrelte tomater, knust
  • 9. 3 kopper basilikumblader, godt pakket
  • 10. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 11. 1 kopp finrevet Parmesanost
  • 12. 2/3 kopp hakket persille
  • 13. 1/2 kopp finbrødsmuler
  • 14. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 15. 6 skiver storfe av typen top round (ca. 700 gram totalt), banket til 0,6 cm tykkelse
  • 16. 1 1/4 teskjeer kosher salt, delt
  • 17. 3/4 teskje nykvernet svart pepper, delt
  • 18. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 19. 450 gram storfefarse av typen chuck (20 % fett)
  • 20. 2 store egg
  • 21. 2 spiseskjeer melk
  • 22. 3/4 teskje kosher salt
  • 23. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 24. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 25. 6 søte italienske pølser
  • 26. 450 gram pasta, for eksempel spaghetti
  • 27. Kosher salt
  • 28. Finrevet Parmesanost (til servering)
  • 29. Kjøttnål eller kjøttsnor

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag sausen: Puré løk og hvitløk i en food processor til de er veldig finhakket. Varm opp olje i en stor nederlandsk ovn eller en tung, ovnsikker gryte over middels høy varme. Kok løk og salt, rør ofte, til væsken er fordampet og små biter på bunnen av gryten begynner å bli brune, ca. 10–12 minutter. Tilsett tomatpuré, oregano og rød pepperflak; kok under omrøring til det er litt mørkere i fargen, ca. 2 minutter til. Tilsett ½ kopp vann og kok, skrap opp de brune bitene fra bunnen av gryten. Tilsett tomater og deres juice, samt 1 kopp vann; rør godt. Rør inn basilikum, krydre med pepper og resten av 1 ts. salt, og la det småkoke. Hold varm, rør av og til, til det skal brukes.
  2. 22. Puré løk og hvitløk i en food processor til de er veldig finhakket.
  3. 33. Varm opp olje i en stor nederlandsk ovn eller en tung, ovnsikker gryte over middels høy varme. Kok løk og salt, rør ofte, til væsken er fordampet og små biter på bunnen av gryten begynner å bli brune, ca. 10–12 minutter. Tilsett tomatpuré, oregano og rød pepperflak; kok under omrøring til det er litt mørkere i fargen, ca. 2 minutter til. Tilsett ½ kopp vann og kok, skrap opp de brune bitene fra bunnen av gryten. Tilsett tomater og deres juice, samt 1 kopp vann; rør godt. Rør inn basilikum, krydre med pepper og resten av 1 ts. salt, og la det småkoke. Hold varm, rør av og til, til det skal brukes.
  4. 44. Lag brødsmuleblandingen: Bland ost, persille, brødsmuler og hvitløk i en middels stor bolle.
  5. 55. Bland ost, persille, brødsmuler og hvitløk i en middels stor bolle.
  6. 66. Forbered braciole: Forvarm ovnen til 150°C (300