Prosciuttoruller med ruccola og fiken

Prosciuttoruller med ruccola og fiken

lær hvordan du lager deilige prosciutto ruller fylt med arugula og fiken. perfekt for forrett eller snacks, klar på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3. 4 teskjeer revet sitrusskall
  • 4. 12 tynne skiver prosciutto (ikke så tynne som papir)
  • 5. 170 gram myk fersk geitost (som Montrachet), romtemperert
  • 6. 16 tørkede svarte Mission-figener, delt i fire
  • 7. 4 store bunt med ruccola, stilkene fjernet

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp oljen, sitronjuicen og skallet i en middels stor bolle til det er godt blandet. Legg prosciutto på arbeidsflaten, med 2 tommers mellomrom mellom skivene. Fordel osten jevnt over prosciuttoen. Fordel fiken over osten, del og fordel dem jevnt. Drypp sitronblandingen over. Strø over pepper. Legg 6 ruccolablader oppå hver prosciuttoskive, veksle mellom stilker og blader, og la toppene stikke 1 tomme over de lange sidene av prosciuttoen. Begynn ved den ene korte enden av hver prosciuttoskive og rull tett sammen som en julekake. Skjær rullene på tvers i to. Overfør til et serveringsfat. (Kan lages 2 timer i forveien. Dekk med fuktige kjøkkenpapir, deretter plastfolie; oppbevar i kjøleskapet.)
  2. 22. Visp oljen, sitronjuicen og skallet i en middels stor bolle til det er godt blandet. Legg prosciutto på arbeidsflaten, med 2 tommers mellomrom mellom skivene. Fordel osten jevnt over prosciuttoen. Fordel fiken over osten, del og fordel dem jevnt. Drypp sitronblandingen over. Strø over pepper. Legg 6 ruccolablader oppå hver prosciuttoskive, veksle mellom stilker og blader, og la toppene stikke 1 tomme over de lange sidene av prosciuttoen.
  3. 33. Begynn ved den ene korte enden av hver prosciuttoskive og rull tett sammen som en julekake. Skjær rullene på tvers i to. Overfør til et serveringsfat. (Kan lages 2 timer i forveien. Dekk med fuktige kjøkkenpapir, deretter plastfolie; oppbevar i kjøleskapet.)