
Røkt and og plommelinsalat
oppskrift på røkt and og pluotsalat perfekt for sommermåltider. enkel å lage, sunn og smakfull med friske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer krydret riseddik
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1 spiseskje finhakket skrelt fersk ingefær
- 1/4 teskje wasabapulver (hvit pepperpulver)*
- 1/3 kopp peanøttolje eller vegetabilsk olje
- 170 gram frisée, revet (omtrent 2 hoder)
- 1/2 kopp hakkede saltede, ristet peanøtter, delt
- 340 gram pluut (omtrent 3 store eller 5 små), delt i to, kjernet, tynne skiver
- 340 gram røkt andebryst, skivet
- 5 store thai-basilikumstilker eller 3 vanlige basilikumstilker, blader revet, stilker kastet
- 1/4 kopp hakket grønn løk
- Spesialutstyr: Mini-prosessor
Fremgangsmåte
- 1Til dressingen: Mos vineddik, sjalottløk, ingefær og wasabipulver i en liten foodprocessor. Tilsett gradvis olje; kjør til det er jevnt.
- 2Til dressingen: Mos vineddik, sjalottløk, ingefær og wasabipulver i en liten foodprocessor. Tilsett gradvis olje; kjør til det er jevnt.
- 3Til salaten: Vend frisée og 1/4 kopp peanøtter i en middels stor bolle med nok dressing til å dekke. Fordel salaten på tallerkener. Legg Pluots og and oppå frisée. Skje mer dressing over salaten. Strø over basilikum, grønn løk og resten av peanøttene.
- 4Til salaten: Vend frisée og 1/4 kopp peanøtter i en middels stor bolle med nok dressing til å dekke. Fordel salaten på tallerkener. Legg Pluots og and oppå frisée. Skje mer dressing over salaten. Strø over basilikum, grønn løk og resten av peanøttene.
- 5Solgt i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i japanske markeder.
- 6Solgt i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i japanske markeder.
- 7Solgt i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i japanske markeder.