Hello Fresh Mobile Banner
Bobotie

Bobotie

oppskrift på bobotie, en klassisk sør-afrikansk rett med krydret kjøttdeig og eggeblanding. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Hakket lam eller storfe, eller en blanding av de to
  • 2. smør, vegetabilsk olje
  • 3. 2 løk, hakket
  • 4. 2 ml (1/2 teskje) knust hvitløk
  • 5. 15 ml (1 spiseskje) karri pulver
  • 6. 5 ml (1 teskje) malt gurkemeie
  • 7. 2 skiver brød, smuldret
  • 8. 60 ml (1/4 kopp) melk
  • 9. finrevet skall og saft av 1/2 liten sitron
  • 10. 1 egg
  • 11. 5 ml (1 teskje) salt, nykvernet svart pepper
  • 12. 100 g tørkede aprikoser, hakket
  • 13. 1 Granny Smith eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 14. 60 ml (1/4 kopp) sultanas (gule rosiner)
  • 15. 50 g (1 1/2 ounce) skivede mandler, ristet i en tørr stekepanne
  • 16. 6 sitron-, appelsin- eller laurbærblader
  • 17. 250 ml (1 kopp) melk
  • 18. 2 egg
  • 19. 2 ml (1/2 teskje) salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnen på 160°C (325°F). Smør en stor ildfast form. Varm opp smør og olje i en kjele og stek løk og hvitløk til de er gjennomsiktige. Rør inn karri og gurkemeie, og kok kort tid til det dufter godt. Ta kjelen av varmen. Bland inn kjøttdeigen. Bland sammen brødsmuler, melk, sitrusrind og -saft, egg, salt, pepper, aprikoser, eple, sultanas (gullraisin) og mandler, og bland det inn. Hell blandingen i formen og jevn ut overflaten. Rull opp bladene og legg dem inn i formen med jevne mellomrom. Pakk inn med aluminiumsfolie og stek i 1 1/4 time. Øk ovnstemperaturen til 200°C (400°F). Bland sammen melken til toppingen, eggene og saltet (du kan trenge ekstra topping hvis du har brukt en veldig stor form), hell over og stek uten lokk i ytterligere 15 minutter til retten er gjennomstekt og lett gyllen. Server med gul ris og blatjang.
  2. 22. Sett ovnen på 160°C (325°F). Smør en stor ildfast form. Varm opp smør og olje i en kjele og stek løk og hvitløk til de er gjennomsiktige. Rør inn karri og gurkemeie, og kok kort tid til det dufter godt. Ta kjelen av varmen.
  3. 33. Bland inn kjøttdeigen. Bland sammen brødsmuler, melk, sitrusrind og -saft, egg, salt, pepper, aprikoser, eple, sultanas (gullraisin) og mandler, og bland det inn. Hell blandingen i formen og jevn ut overflaten. Rull opp bladene og legg dem inn i formen med jevne mellomrom. Pakk inn med aluminiumsfolie og stek i 1 1/4 time. Øk ovnstemperaturen til 200°C (400°F). Bland sammen melken til toppingen, eggene og saltet (du kan trenge ekstra topping hvis du har brukt en veldig stor form), hell over og stek uten lok