Grønn posole med torsk og koriander

Grønn posole med torsk og koriander

oppskrift på grønn posole med torsk og frisk koriander, perfekt som en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 serranoskiver, tynne, delt
  • 8 mellomstore tomatillos (ca. 570 gram), fjernet skall, skylt
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1 kopp korianderblader med tynne stilker, pluss mer til servering
  • 450 gram torskefilet
  • 1 boks (425 gram) hvit hominy, skylt
  • 1 flaske (ca. 240 ml) kamskjelljuice
  • 3 små reddiker, trimmet, tynne skiver
  • Limebåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor gryte på middels varme. Kok shallots, hvitløk og halvparten av chiliklypene, rør av og til, til de er myke og aromatiske, ca. 6–8 minutter. I mellomtiden, puré tomatillos i en blender til jevn konsistens. Tilsett halvparten av tomatillopuréen i gryten og kok, rør ofte, til det tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 kopp koriander i den gjenværende tomatillopuréen i blenderen og kjør til den er glatt; sett til side. Tilsett torsk, hominy, muslingjuice og 1 kopp vann i gryten. La det småkoke og kok forsiktig på middels lav varme til torsken er ugjennomsiktig gjennom hele og begynner å flake seg, 8–10 minutter. Ta gryten av varmen. Rør inn den reserverte rå tomatillo-korianderpuréen, og del torsken i store biter; krydre med salt og pepper. Fordel suppen i boller og topp med reddiker, koriander og resten av chiliklypene. Server med limebåter.
  2. 2Varm opp olje i en stor gryte på middels varme. Kok shallots, hvitløk og halvparten av chiliklypene, rør av og til, til de er myke og aromatiske, 6–8 minutter.
  3. 3I mellomtiden, puré tomatillos i en blender til jevn konsistens.
  4. 4Tilsett halvparten av tomatillopuréen i gryten og kok, rør ofte, til det tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 kopp koriander i den gjenværende tomatillopuréen i blenderen og kjør til den er glatt; sett til side.
  5. 5Tilsett torsk, hominy, muslingjuice og 1 kopp vann i gryten. La det småkoke og kok forsiktig på middels lav varme til torsken er ugjennomsiktig gjennom hele og begynner å flake seg, 8–10 minutter. Ta gryten av varmen.