Raspberrykake med Marsala, crème fraîche og bringebær

Raspberrykake med Marsala, crème fraîche og bringebær

oppskrift på en deilig bringebærkake med marsala vin, kremet crème fraîche og friske bringebær. perfekt som dessert eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/2 kopp Marsala
  • 1/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 14 spiseskjeer (1 3/4 stikker) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp pluss 4 spiseskjeer sukker
  • 2 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 4 kopper ferske bringebær
  • 2 kopper crème fraîche eller rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 200°C. Smør en 25 cm diameter springform. Visp de første fem ingrediensene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Bland Marsala og appelsinjuice i en liten bolle. Pisk 12 spiseskjeer smør og 1 kopp sukker i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn egg, vanilje og sitronzest. Pisk inn Marsala-blandingen i to omganger, vekselvis med melblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen. Strø over 1 ½ kopp bringebær. Stek kaken til toppen er forsiktig satt, ca. 20 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 190°C. Smør toppen av kaken med 2 spiseskjeer smør og strø over 2 spiseskjeer sukker. Fortsett å steke til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 15 minutter. Avkjøl i formen på en rist. Fjern kakeformens sider; overfør kaken til et fat. Avkjøl til romtemperatur. Bland crème fraîche og 2 spiseskjeer sukker i en liten bolle. (Kaken og crème fraîche-blandingen kan lages 8 timer i forveien. La kaken stå i romtemperatur. Dekk til og oppbevar crème fraîche-blandingen i kjøleskap.) Skjær kaken i vinger. Topp hver med en klatt crème fraîche og friske bringebær, og server.
  2. 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 200°C. Smør en 25 cm diameter springform. Visp de første fem ingrediensene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Bland Marsala og appelsinjuice i en liten bolle. Pisk 12 spiseskjeer smør og 1 kopp sukker i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn egg, vanilje og sitronzest. Pisk inn Marsala-blandingen i to omganger, vekselvis med melblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen