Hello Fresh Mobile Banner
Aromatisk appelsinkylling med vårløkmos

Aromatisk appelsinkylling med vårløkmos

oppskrift på saftig appelsin-kylling servert med kremet vårløkmos, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kylling, delt i 10 biter
  • Skall og saft av 3 appelsiner
  • 1/4 kopp honning
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • Salt og svart pepper
  • 2 spiseskjeer koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser kyllingen i en stor bolle. Bland de resterende ingrediensene og dekk kyllingen med blandingen. Sett i kjøleskapet, dekket, i 2 til 4 timer.
  2. 2Ta ut kyllingen 30 minutter før koking. Forvarm ovnen til 190°C. Plasser kyllingen i en grunn stekeplate. Hell 2/3 kopp av marinaden i stekeplaten.
  3. 3Stek kyllingen, og pensle den ofte med saften, i 1 time.
  4. 4Overfør kyllingen til et serveringsfat. Sil stekesjyen over i en liten kjele og kok opp til den tykner, ca. 10 minutter. Hell sausen over kyllingen og dryss over finhakkede vårløk. Server med potetmos med vårløk.