
Aromatisk appelsinkylling med vårløkmos
oppskrift på saftig appelsin-kylling servert med kremet vårløkmos, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kylling, delt i 10 biter
- Skall og saft av 3 appelsiner
- 1/4 kopp honning
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1/4 teskje rød pepperflak
- Salt og svart pepper
- 2 spiseskjeer koriander
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingen i en stor bolle. Bland de resterende ingrediensene og dekk kyllingen med blandingen. Sett i kjøleskapet, dekket, i 2 til 4 timer.
- 2Ta ut kyllingen 30 minutter før koking. Forvarm ovnen til 190°C. Plasser kyllingen i en grunn stekeplate. Hell 2/3 kopp av marinaden i stekeplaten.
- 3Stek kyllingen, og pensle den ofte med saften, i 1 time.
- 4Overfør kyllingen til et serveringsfat. Sil stekesjyen over i en liten kjele og kok opp til den tykner, ca. 10 minutter. Hell sausen over kyllingen og dryss over finhakkede vårløk. Server med potetmos med vårløk.