Blackberry brunsukkerkake

Blackberry brunsukkerkake

Lær hvordan du lager en deilig blackberry brown-sugar cake med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 pund bjørnebær (ca. 3 ½ kopper)
  • ½ kopp sukker
  • 1 teskje fersk sitronjuice
  • 2/3 kopp valnøtter (2 oz)
  • 1 kopp sukker
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til å smøre formene
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 ¼ teskje natron
  • ¾ teskje salt
  • 1 kopp godt rystet kulturmelk
  • 1 teskje finrevet fersk appelsinskall
  • 2 spiseskjeer fersk appelsinjuice
  • 1 ½ teskje vanilje
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 2 store egg
  • 3 store eggehviter, romtempererte
  • ¼ teskje salt
  • ¾ kopp pakket mørkebrunt sukker
  • ⅓ kopp vann
  • 3 staver (1 ½ kopper) usaltet smør, kuttet i biter og myknet
  • 1 ½ teskje vanilje
  • 1 pund bjørnebær (ca. 3 ½ kopper)
  • Spesialutstyr: en kraftig kjøkkenmaskin med visp- og deigkrok-tillegg; 3 runde kakeformer på 8 tommer; 3 avkjølingsrist; et sukkertemperaturtermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Lag bjørnebærsyltetøy: Mos bjørnebær med sukker ved hjelp av en potetmoser eller gaffel i en tung kjele på 3 til 4 liter. Kok over moderat høy varme, rør av og til, til det er litt tykkere, ca. 7 minutter. Rør inn sitronsaft, og sil deretter gjennom en sikt over en bolle, og kast frøene. La syltetøyet avkjøles, med plastfolie over overflaten, til det er mykt stivnet, minst 15 minutter.
  2. 2Mos bjørnebær med sukker ved hjelp av en potetmoser eller gaffel i en tung kjele på 3 til 4 liter. Kok over moderat høy varme, rør av og til, til det er litt tykkere, ca. 7 minutter. Rør inn sitronsaft, og sil deretter gjennom en sikt over en bolle, og kast frøene. La syltetøyet avkjøles, med plastfolie over, til det er mykt stivnet, minst 15 minutter.
  3. 3Lag kake: Sett ovnrack i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pulsér valnøtter med 1/2 kopp sukker i en food processor til det er finhakket. Smør godt kakeformene, og ha ca. 1/3 kopp nøttemel i hver form. Løft hver form og vipp for å dekke bunnen og sidene med nøttemel, slik at overflødig blir igjen i bunnen. Sikt sammen mel, natron og salt i en bolle. Rør sammen kulturmelk, appelsinskall og -saft, og vanilje i en liten bolle. Pisk sammen smør (2 staver), brunt sukker og resten av 1/2 kopp sukker i en bolle med en paddle-visp på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver. Senk hastigheten til lav og tilsett mel og kulturmelk-blandinger vekselvis i omganger, begynn og avslutt med mel, og