
Blackberry brunsukkerkake
Lær hvordan du lager en deilig blackberry brown-sugar cake med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund bjørnebær (ca. 3 ½ kopper)
- ½ kopp sukker
- 1 teskje fersk sitronjuice
- 2/3 kopp valnøtter (2 oz)
- 1 kopp sukker
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til å smøre formene
- 2 kopper hvetemel
- 1 ¼ teskje natron
- ¾ teskje salt
- 1 kopp godt rystet kulturmelk
- 1 teskje finrevet fersk appelsinskall
- 2 spiseskjeer fersk appelsinjuice
- 1 ½ teskje vanilje
- 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 2 store egg
- 3 store eggehviter, romtempererte
- ¼ teskje salt
- ¾ kopp pakket mørkebrunt sukker
- ⅓ kopp vann
- 3 staver (1 ½ kopper) usaltet smør, kuttet i biter og myknet
- 1 ½ teskje vanilje
- 1 pund bjørnebær (ca. 3 ½ kopper)
- Spesialutstyr: en kraftig kjøkkenmaskin med visp- og deigkrok-tillegg; 3 runde kakeformer på 8 tommer; 3 avkjølingsrist; et sukkertemperaturtermometer
Fremgangsmåte
- 1Lag bjørnebærsyltetøy: Mos bjørnebær med sukker ved hjelp av en potetmoser eller gaffel i en tung kjele på 3 til 4 liter. Kok over moderat høy varme, rør av og til, til det er litt tykkere, ca. 7 minutter. Rør inn sitronsaft, og sil deretter gjennom en sikt over en bolle, og kast frøene. La syltetøyet avkjøles, med plastfolie over overflaten, til det er mykt stivnet, minst 15 minutter.
- 2Mos bjørnebær med sukker ved hjelp av en potetmoser eller gaffel i en tung kjele på 3 til 4 liter. Kok over moderat høy varme, rør av og til, til det er litt tykkere, ca. 7 minutter. Rør inn sitronsaft, og sil deretter gjennom en sikt over en bolle, og kast frøene. La syltetøyet avkjøles, med plastfolie over, til det er mykt stivnet, minst 15 minutter.
- 3Lag kake: Sett ovnrack i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pulsér valnøtter med 1/2 kopp sukker i en food processor til det er finhakket. Smør godt kakeformene, og ha ca. 1/3 kopp nøttemel i hver form. Løft hver form og vipp for å dekke bunnen og sidene med nøttemel, slik at overflødig blir igjen i bunnen. Sikt sammen mel, natron og salt i en bolle. Rør sammen kulturmelk, appelsinskall og -saft, og vanilje i en liten bolle. Pisk sammen smør (2 staver), brunt sukker og resten av 1/2 kopp sukker i en bolle med en paddle-visp på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver. Senk hastigheten til lav og tilsett mel og kulturmelk-blandinger vekselvis i omganger, begynn og avslutt med mel, og




