
Dulce de Leche-halvmåner
Lær hvordan du lager deilige dulce de leche half-moons, myke småkaker fylt med karamell. Perfekt som søtt innslag til kaffen eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp rå grønne (skallede) gresskarfrø
- Pulveriserte vannløselige matfarger i ulike farger
- 5 teskjeer vann, delt
- 50 (70 mm) Back-Oblaten (tyske runde spiselige vaffelark; ca. 2 3/4 tommer)
- 1 kopp dulce de leche, cajeta eller arequipe
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Spre frøene på et bakepapirkledd stekebrett med fire sider og rist dem i ovnen til de er puffet og lett gyldne (men ikke brune), i 6 til 8 minutter. La dem avkjøle helt på en tallerken. Rør inn 1/4 teskje farget pulver i 1 teskje vann i en liten bolle til det er oppløst. Fordel 10 kjeks i ett lag på en rist. Mal forsiktig toppen av kjeksene med fargestoff ved hjelp av en konditorbørste (for hvite kjeks, børst med vann). La stå til de er myke nok til å bøyes, i 3 til 5 minutter (hvis de er for våte til å løfte, la dem stå til de er litt tørrere). Vend kjeksene opp ned, og skje deretter en jevnt målt teskje med dulce de leche på den ubehandlede siden av hver. Brett hver kjeks i to, og trykk forsiktig for å spre dulce de leche helt ut til kanten. Sett inn 8 frø halvveis inn i _dulce de leche_ (dulce de leche er fast nok til å holde frøene på plass), og la det stå i 1 til 4 timer. I mellomtiden, mal resten av kjeksene med de resterende fargene, én farge av gangen. Lag flere konfekter på samme måte.
- 3Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Spre frøene på et bakepapirkledd stekebrett med fire sider og rist dem i ovnen til de er puffet og lett gyldne (men ikke brune), i 6 til 8 minutter. La dem avkjøle helt på en tallerken. Rør inn 1/4 teskje farget pulver i 1 teskje vann i en liten bolle til det er oppløst. Fordel 10 kjeks i ett lag på en rist. Mal forsiktig toppen av kjeksene




