
Joannes aprikosbarer
Lær hvordan du lager smakfulle aprikosbarer med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Smørefritt vegetabilsk spray
- 1 kopp hvetemel
- 1/4 kopp sukker
- En klype salt
- 1/2 kopp (1 stang) avkjølt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 2/3 kopp (pakket) tørkede aprikos-halvdelinger (ca. 113 gram), grovhakket
- 1/3 kopp hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 2 store egg
- 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hakkede, ristet valnøtter
- Melis sukker
Fremgangsmåte
- 1For shortbreadlaget: Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 20x20 cm glassform med non-stick spray. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsett smør; bruk av og på-knappen, kjør til det dannes grovkornet smør. Trykk dekkende ut i bunnen av formen. Stek til midten er gyllen, ca. 25 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 2I mellomtiden, for aprikoslageret: Plasser aprikoser i en liten kjele; tilsett nok vann til å dekke. Kok opp til de er myke, ca. 4 minutter; sil av vannet og sett til side. Sikt mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser, pisk eggene i en stor bolle. Tilsett brunt sukker og vanilje; pisk til det er tykt. Rør inn melblandingen, deretter nøtter og aprikoser. Fordel over shortbreadlaget. Stek til fyllet er puffet opp, mørkebrunt, og en kakepinne satt inn i toppen kommer ut med små, fuktige smuler, ca. 35 minutter. Avkjøl i formen. Skjær fyllet i 6 remser, deretter på tvers i tre deler. Overfør til bakepapir. Sikt melis over barene.
- 3Gjenta prosessen: Plasser aprikoser i en liten kjele; tilsett nok vann til å dekke. Kok opp til de er myke, ca. 4 minutter; sil av vannet og sett til side. Sikt mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser, pisk eggene i en stor bolle. Tilsett brunt sukker og vanilje; pisk til det er tykt. Rør inn melblandingen, deretter nøtter og aprikoser. Fordel over shortbreadlaget. Stek til fyllet er puffet opp, mørkebrunt, og en kakepinne satt inn i toppen kommer ut med små, fuktige smuler, ca. 35 minutter. Avkjøl i formen. Skjær fyllet i 6 remser, deretter på t




