Løksuppe med fløte

Løksuppe med fløte

Lær hvordan du lager en deilig onion bisque, en kremet løksuppe perfekt for kalde dager. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8 kopper skivede gule løk
  • 8 hvitløksfedd, knust
  • 6 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 15 kvister timian, bundet sammen
  • 1 ½ kopper terninger av daggammelt brød uten skorpe
  • 3 skiver tykkskåret bacon, kuttet i 1/2 tommers biter
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 85 gram myk fersk geitost, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, vid gryte på middels lav varme; tilsett løk og kok, rør jevnlig, til løken er gjennomsiktig, ca. 20 minutter. Tilsett hvitløk; kok, rør jevnlig, til løken er gyllenbrun og karamellisert, ca. 20 minutter. Tilsett buljong og timian. Kok opp; skru ned varmen og la småkoke i 20 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett brød i gryten. La stå til brødet er mettet, ca. 10 minutter. Kast timianen. La avkjøle litt. Arbeid i porsjoner og puré suppen i en blender til den er glatt; sil gjennom en finmasket sikt over en stor gryte. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl.
  2. 2Kok bacon i en middels stor stekepanne på middels varme, rør av og til, til det er brunt og sprøtt.
  3. 3Kok opp suppen igjen, og tilsett vann for å tynne ut om nødvendig. Krydre med salt og pepper. Server suppen i boller; topp med ost og bacon.