
Mandel- og aprikosbiscotti
oppskrift på almond apricot biscotti - sprø, søte kjeks med mandler og aprikos. perfekt til kaffen eller som gave. enkel å lage og egner seg for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 3/4 kopp sukker
- 3. 1 1/2 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1/2 stykke (1/4 kopp) kaldt usaltet smør, skåret i små biter
- 6. 1 helt stort egg, lett pisket
- 7. 1/3 kopp hel melk
- 8. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/4 teskje mandel ekstrakt
- 10. 1 kopp hele mandler med skinn (ca. 150 g), ristet og avkjølt
- 11. 1 kopp tørkede aprikoser (ca. 170 g), delt i fire
- 12. 1 stort eggeplomme, pisket med 1 ss vann til eggebad
- 13. Spesialutstyr: bakepapir
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn smør med en kakespade eller fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett hele egg, melk og ekstrakter, og rør med en gaffel til en myk deig dannes, deretter kna inn mandler. Del deigen i to like deler mellom to ark med bakepapir, og form hver del til en 13 cm stor runding og trykk den flatt til en 13 cm stor skive. Legg halvparten av aprikosene i midten av en av skivene, og brett deigen over aprikosene for å lukke dem (bruk bakepapir som hjelp om nødvendig), og overfør deretter til et bakepapirkledd stekebrett. Form en 35 cm lang logg på langs på den ene siden av stekebrettet, og fordel deigen med våte hender. Lag en annen logg med resten av deigen og aprikosene, og plasser den ca. 10 cm fra den første loggen. Pensle loggene med eggvask og stek i midten av ovnen til de er lyse gullfargede og faste, ca. 20 minutter. Avkjøl på stekebrettet på en rist i 20 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 150°C mens loggene avkjøles. Forsiktig overfør de stekte loggene til et skjærebrett med to brede metallspatler, og skjær deretter loggene diagonalt i 1,3 cm tykke skiver med en stor, tung kniv. Legg et rent bakepapir på et stekebrett. Stå skivene med den buede siden opp, med 1,3 cm mellomrom på stekebrettet, og stek i den øvre tredjedelen av ovnen til biscotti er tørre, ca. 30 minutter (de vil bli harde når de avkjøles). Overfør biscotti til en rist for avkjøling.