Hello Fresh Mobile Banner
Pizza 6: Pan-frit Hawaii-pizza

Pizza 6: Pan-frit Hawaii-pizza

Lær hvordan du lager en deilig pan-fried hawaiian pizza med skinke og ananas. En perfekt oppskrift for en smakfull og enkel middagsrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Olivenolje til steking og pensling
  • 115 gram skinke eller prosciutto, hakket
  • 1 16-unse (ca. 450 gram) ball med hjemmelaget pizzadeig eller din favorittkjøpte variant, delt i 2 baller à 8 unse
  • 1 kopp pizzasaus eller din favorittkjøpte variant
  • 1 8-unse ball fersk mozzarella, tynne skiver
  • 1 1/2 kopper ananasbiter
  • 4 eller 5 ferske basilikumblader, revet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillovnen. Tilsett litt olje i en middels stor støpejernsgryte og stek skinken på middels lav varme til den er litt brun og sprø, ca. 3 minutter. Sett til side. Rull hver pizzadeighalvdel til sirkler som er omtrent like store som støpejernsgryten. Deigen vil sannsynligvis være litt tykkere enn du er vant til. Varm opp gryten til middels varme og tilsett omtrent 1 spiseskje olivenolje. Legg i ett av de utbakte deigstykkene. Kok i 2 til 3 minutter, til deigen er boblende på toppen og har fått en lett brunfarge under. Snu deigen, tilsett halvparten av sausen, halvparten av mozzarellaen, halvparten av skinken og halvparten av ananasen. Kok i ytterligere 2 minutter, til bunnen er kokt, og sett deretter under grillen i 2 til 3 minutter, til osten er boblende og ananasen er lett karamellisert. Pynt med basilikum. Ta pizzaen ut av gryten, og gjenta med det andre deigstykket.