Stekte kamskjell med grønnsaker

Stekte kamskjell med grønnsaker

Lær hvordan du lager sauterede kamskjell med friske grønnsaker. En rask og enkel oppskrift perfekt for en lett forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 2 grønne løk, tynne skiver
  • 3. 1 gulrot, kuttet i matchstikkstykker
  • 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 10 store sjøscallops
  • 6. 1 tomat, fjernet frøene, kuttet i strimler
  • 7. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 8. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 9. 1 spiseskje balsamicoeddik eller rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett grønn løk, gulrot og hvitløk, og sautér til gulroten er sprø-m tender, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en tallerken. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i samme panne over middels varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Legg kamskjellene i pannen og stek til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side. Returner den sauterte grønnsaksblandingen til pannen. Tilsett tomat, koriander, sitronsaft og eddik. La det småkoke til kamskjellene er akkurat gjennomkokte, og rør av og til, ca. 3 minutter.
  2. 22. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett grønn løk, gulrot og hvitløk, og sautér til gulroten er sprø-m tender, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en tallerken. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i samme panne over middels varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Legg kamskjellene i pannen og stek til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side. Returner den sauterte grønnsaksblandingen til pannen. Tilsett tomat, koriander, sitronsaft og eddik. La det småkoke til kamskjellene er akkurat gjennomkokte, og rør av og til, ca. 3 minutter.