
Stekte kamskjell med grønnsaker
Lær hvordan du lager sauterede kamskjell med friske grønnsaker. En rask og enkel oppskrift perfekt for en lett forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 grønne løk, tynne skiver
- 3. 1 gulrot, kuttet i matchstikkstykker
- 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 10 store sjøscallops
- 6. 1 tomat, fjernet frøene, kuttet i strimler
- 7. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 8. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 9. 1 spiseskje balsamicoeddik eller rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett grønn løk, gulrot og hvitløk, og sautér til gulroten er sprø-m tender, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en tallerken. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i samme panne over middels varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Legg kamskjellene i pannen og stek til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side. Returner den sauterte grønnsaksblandingen til pannen. Tilsett tomat, koriander, sitronsaft og eddik. La det småkoke til kamskjellene er akkurat gjennomkokte, og rør av og til, ca. 3 minutter.
- 22. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett grønn løk, gulrot og hvitløk, og sautér til gulroten er sprø-m tender, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en tallerken. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i samme panne over middels varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Legg kamskjellene i pannen og stek til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side. Returner den sauterte grønnsaksblandingen til pannen. Tilsett tomat, koriander, sitronsaft og eddik. La det småkoke til kamskjellene er akkurat gjennomkokte, og rør av og til, ca. 3 minutter.