
Koreansk risbolle med biff, asparges og speilegg
oppskrift på en smakfull koreansk risbolle med saftig biff, sprø asparges og perfekt stekt egg – en enkel og smakfull hovedrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss sesamfrø
- 2. 3/4 ts fleur de sel
- 3. 1/2 ts chilipulver fra New Mexico
- 4. 680 g New York stripbiff, trimmet
- 5. 1/4 kopp soyasaus
- 6. 3 ss asiatisk sesamolje, delt
- 7. 2 vårløk, finhakket
- 8. 2 ss sukker
- 9. 1 ss sake eller tørr sherry
- 10. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 680 g asparges, trimmet
- 12. 2 ts vegetabilsk olje, pluss litt ekstra til pensling
- 13. 6 store egg
- 14. 6 kopper nykokt, mediumkornet hvit ris
- 15. Koreansk chilipaste (gochujang)
- 16. Kimchi
Fremgangsmåte
- 11. Rist sesamfrø i en liten panne over middels varme til de blir gylne, og rør ofte, ca. 3 minutter. Overfør sesamfrøene til en liten skål for å avkjøle. Mal sesamfrø, fleur de sel og chilipulver i en morter med pestle eller i en krydderkvern til omtrent halvparten av sesamfrøene er finmalt. Returner til samme lille skål. FORHANDSVARE: Sesamsalt kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur. Sett biffen i fryseren i 1 time for enkel oppskjæring. Skjær biffen på tvers i 1/8-tommers tykke skiver. Visp soyasaus, 2 ss sesamolje, grønn løk, sukker, sake og hvitløk i en middels stor bolle. Vend biffen i soyablandingen. La den marinere ved romtemperatur i 30 minutter, og vend av og til. Varm opp en takke eller 2 store, tykke stekepanner over middels høy varme. Vend asparges med 2 ts vegetabilsk olje på et stort, rimet stekebrett. Sauter asparges til den er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Returner til stekebrettet. Strø sesamsalt over, og drypp med resten av sesamoljen. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Pensle takken med vegetabilsk olje. Arbeid i porsjoner, og grill biffen til den akkurat har fått farge, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til en bolle; dekk med folie for å holde varmen. Pensle takken med vegetabilsk olje. Knekk eggene på den varme takken. Stek til hvitene er stivnet, men plommene fortsatt er rennende, 2–3 minutter. Fordel den varme risen i skåler. Fordel asparges og deretter biff i skålene, og legg det oppå risen. Topp med stekt egg. Server med koreansk hot pepper paste og kimchi.
- 22. Rist sesamfr