
Bakt krabbedip
oppskrift på baked crab dip, en smakfull forrett med kremet krabbefyll, perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 oz/170 g fersk krabbekjøtt, godt drenert
- 1/2 kopp/75 g hakket rød paprika
- 1/2 kopp/25 g finhakket fersk flatbladpersille
- 3 ss hakkede ferske gressløk
- 1/2 kopp/120 ml lettmajones
- 4 oz/115 g kremost, pisket
- 1 1/2 ss fersk sitronsaft
- 1/2 ts sterk saus, som Tabasco
- 1/4 kopp/20 g panko (japanske brødsmuler)
- 1/2 ts revet sitronzest
- 1 crostini, stekte pitachips, stekte wonton-crisps, stekte potetgull
Fremgangsmåte
- 1Legg krabbekjøttet i en middels stor bolle og del det opp i små biter med fingrene. Rør inn paprika, persille og gressløk. Bruk en slikkepott av gummi og vend forsiktig inn majones, kremost, sitronsaft og hot sauce. Overfør blandingen til en liten, lav ildfast form på ca. 1 liter. I en liten bolle, bland panko og sitronzest.
- 2Plasser en rist i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm ovnen til 220°C (425°F/gass 7). Rett før baking, strø panko-blandingen over toppen og stek til pankoen er gyllenbrun og dippen bobler ved kantene, ca. 12 minutter. Server varm.





