
Bakte mini gresskarformer
oppskrift på deilige bakte mini gresskarpotter, perfekte som snacks eller forrett. enkelt å lage og full av høstsmaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 små gresskar (ca. 450 gram hver)
- 115 gram søt eller krydret pølse i bulk
- 5 egg
- 4 skiver gammelt brød (hvilken som helst ikke-søt type), skåret i terninger
- 1 spiseskje finhakket fersk salvie, eller 1 teskje tørket
- 1 spiseskje finhakket italiensk persille
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet pepper
- 4 teskjeer crème fraîche (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir. Skjær av den øverste kvartdelen av hver gresskar og fjern frøene og de seige bitene.
- 2I en middels stor stekepanne over middels høy varme, stek pølsen i 3 til 4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell av overflødig fett og sett til side.
- 3Pisk ett av eggene, og bland det i en stor bolle med pølsen, brødterningene, salvie, persille, salt og pepper til det er godt blandet.
- 4Fyll hvert gresskar med fyllet, slik at det er litt mindre enn 1 tomme fra toppen, og plasser dem på det forberedte stekebrettet. Stek i 40 minutter, til gresskarene har blitt myke. Ta brettet ut av ovnen og bruk en skje til å presse fyllet litt ned. Hell ett av de resterende fire eggene i hvert gresskar. Dekk lett til gresskarene med et stykke aluminiumsfolie. Øk temperaturen til 200 grader Celsius og sett brettet tilbake i ovnen. Stek i ytterligere 10 minutter, til eggene akkurat har stivnet.
- 5Server varme, toppet med omtrent en teskje crème fraîche og mer salt og pepper etter smak.





