Bakte mini gresskarformer

Bakte mini gresskarformer

oppskrift på deilige bakte mini gresskarpotter, perfekte som snacks eller forrett. enkelt å lage og full av høstsmaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 små gresskar (ca. 450 gram hver)
  • 115 gram søt eller krydret pølse i bulk
  • 5 egg
  • 4 skiver gammelt brød (hvilken som helst ikke-søt type), skåret i terninger
  • 1 spiseskje finhakket fersk salvie, eller 1 teskje tørket
  • 1 spiseskje finhakket italiensk persille
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 4 teskjeer crème fraîche (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir. Skjær av den øverste kvartdelen av hver gresskar og fjern frøene og de seige bitene.
  2. 2I en middels stor stekepanne over middels høy varme, stek pølsen i 3 til 4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell av overflødig fett og sett til side.
  3. 3Pisk ett av eggene, og bland det i en stor bolle med pølsen, brødterningene, salvie, persille, salt og pepper til det er godt blandet.
  4. 4Fyll hvert gresskar med fyllet, slik at det er litt mindre enn 1 tomme fra toppen, og plasser dem på det forberedte stekebrettet. Stek i 40 minutter, til gresskarene har blitt myke. Ta brettet ut av ovnen og bruk en skje til å presse fyllet litt ned. Hell ett av de resterende fire eggene i hvert gresskar. Dekk lett til gresskarene med et stykke aluminiumsfolie. Øk temperaturen til 200 grader Celsius og sett brettet tilbake i ovnen. Stek i ytterligere 10 minutter, til eggene akkurat har stivnet.
  5. 5Server varme, toppet med omtrent en teskje crème fraîche og mer salt og pepper etter smak.