
Syltede rødløk
Lær hvordan du lager deilige syltede rødløk med denne enkle oppskriften. Perfekt til salater, smørbrød og som tilbehør. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stor rød løk (ca. 340 gram)
- 2. 3 spiseskjeer eddik (eplecider, rød eller hvit vin, eller balsamico)
- 3. 1–2 teskjeer agavesirup, lys honning eller sukker
- 4. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en kjele med vann. Skjær løken i veldig tynne skiver eller finhakk den, og legg den i en sil i vasken. Bland i en bolle stor nok til å romme all løken, eddik, søtningsmiddel og salt, og visp til det er godt blandet. Hell det kokende vannet over løken og rist for å la det renne av. (Det er i orden om litt vann fortsatt henger igjen.) Tilsett løken i eddikblandingen og rør om slik at den blir dekket. La det stå i minst en time eller i flere dager, dekket og oppbevart i kjøleskapet, og rør eller rist av og til for å sikre maksimal eksponering for væsken. Oppbevar i et glass med tett lokk i kjøleskapet.
- 22. Kok opp en kjele med vann. Skjær løken i veldig tynne skiver eller finhakk den, og legg den i en sil i vasken. Bland i en bolle stor nok til å romme all løken, eddik, søtningsmiddel og salt, og visp til det er godt blandet. Hell det kokende vannet over løken og rist for å la det renne av. (Det er i orden om litt vann fortsatt henger igjen.) Tilsett løken i eddikblandingen og rør om slik at den blir dekket. La det stå i minst en time eller i flere dager, dekket og oppbevart i kjøleskapet, og rør eller rist av og til for å sikre maksimal eksponering for væsken. Oppbevar i et glass med tett lokk i kjøleskapet.
- 3Valgfrie tilsetninger for eksotisk syltefrukt: Til vakker, eksotisk syltefrukt kan du tilsette ferske eller frosne kirsebær, blåbær eller bringebær – eller noen små vannmelonbiter – til løken etter den første timen med ståtid.
- 4* Tilsett gjerne følgende i sylteblandingen:
- 5 * Rå broccolistilker, skrellet og kuttet i tynne staver
- 6 * Rå fennikel, skåret i tynne skiver
- 7 * Lett dampede gulrotbiter
- 8 * Lett