Syltede rødløk

Syltede rødløk

Lær hvordan du lager deilige syltede rødløk med denne enkle oppskriften. Perfekt til salater, smørbrød og som tilbehør. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor rød løk (ca. 340 gram)
  • 2. 3 spiseskjeer eddik (eplecider, rød eller hvit vin, eller balsamico)
  • 3. 1–2 teskjeer agavesirup, lys honning eller sukker
  • 4. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en kjele med vann. Skjær løken i veldig tynne skiver eller finhakk den, og legg den i en sil i vasken. Bland i en bolle stor nok til å romme all løken, eddik, søtningsmiddel og salt, og visp til det er godt blandet. Hell det kokende vannet over løken og rist for å la det renne av. (Det er i orden om litt vann fortsatt henger igjen.) Tilsett løken i eddikblandingen og rør om slik at den blir dekket. La det stå i minst en time eller i flere dager, dekket og oppbevart i kjøleskapet, og rør eller rist av og til for å sikre maksimal eksponering for væsken. Oppbevar i et glass med tett lokk i kjøleskapet.
  2. 22. Kok opp en kjele med vann. Skjær løken i veldig tynne skiver eller finhakk den, og legg den i en sil i vasken. Bland i en bolle stor nok til å romme all løken, eddik, søtningsmiddel og salt, og visp til det er godt blandet. Hell det kokende vannet over løken og rist for å la det renne av. (Det er i orden om litt vann fortsatt henger igjen.) Tilsett løken i eddikblandingen og rør om slik at den blir dekket. La det stå i minst en time eller i flere dager, dekket og oppbevart i kjøleskapet, og rør eller rist av og til for å sikre maksimal eksponering for væsken. Oppbevar i et glass med tett lokk i kjøleskapet.
  3. 3Valgfrie tilsetninger for eksotisk syltefrukt: Til vakker, eksotisk syltefrukt kan du tilsette ferske eller frosne kirsebær, blåbær eller bringebær – eller noen små vannmelonbiter – til løken etter den første timen med ståtid.
  4. 4* Tilsett gjerne følgende i sylteblandingen:
  5. 5 * Rå broccolistilker, skrellet og kuttet i tynne staver
  6. 6 * Rå fennikel, skåret i tynne skiver
  7. 7 * Lett dampede gulrotbiter
  8. 8 * Lett