
Bakte epler fylt med honning, mandler og ingefær
Oppdag en deilig oppskrift på bakte epler fylt med honning, mandler og ingefær. Perfekt som dessert eller sunn snacks i vintermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3/4 kopp mandler, ristet og hakket
- 1/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2 spiseskjeer honning
- 1 1/2 teskjeer finrevet sitrusskall
- 1 1/4 teskjeer malt ingefær
- 1/2 kopp kremfløte
- 4 store (8- til 9-ounce) Fuji- epler
- 1/4 kopp eplejuice (helst ufiltrert og fersk)
- Gresk yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør inn fløten. La det stå og svelle til sukkeret er oppløst og fyllet har tyknet, rør av og til, ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bruk en liten skarp kniv og start ved siden av eplet ved midtpunktet, og kutt rundt eplet for å lage en rifte i skinnet for å forhindre at det sprekker. Bruk den lille enden av en melonkuler for å skrape ut kjernen og alle frøene, til innen 1,5 cm (1/2 tomme) fra bunnen. Plasser eplene oppreist i en ildfast form på 20x20 cm (8x8 tommer). Skje fyllet inn i hulrommet i hvert eple. Fordel resten av fyllet oppå hvert eple (noen kan gli ned på sidene). Hell saften rundt eplene. Dekk et stort ark aluminiumsfolie løst over formen, med den smurte siden ned. Stek eplene til de er knapt møre, ca. 1 time. Fjern folien og stek videre til eplene er veldig møre og sausen bobler og tykner, ca. 20 minutter til. Overfør eplene og sausen til serveringsskåler. Server med yoghurt.
- 2Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør inn fløten. La det stå og svelle til sukkeret er oppløst og fyllet har tyknet, rør av og til, ca. 30 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bruk en liten skarp kniv og start ved siden av eplet ved midtpunktet, og kutt rundt eplet for å lage en rifte i skinnet for å forhindre at det sprekker. Bruk den lille enden av en melonkuler for å skrape ut kjernen og alle frøene, til innen 1,5 cm (1/2 tomme) fra bunnen. Plasser eplene oppreist i en ildfast form på 20x20 cm (8x8



