
Sitronkrydderolje
oppskrift på lemon spice oil, en aromatisk olje med sitrus og krydder. perfekt til matlaging og som gave. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 250
drikke
Ingredienser
- 1 teskje ferskrevet sitronskall
- 10 hele nellikspiker
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje hele allehånde
- 1/2 teskje hele sort pepperkorn
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/2 kopp peanøtt- eller vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300°F. Med en morter og støter eller en krydderkvern, mal grovt sitrusskall, nellik, laurbærblad, kanel, allehånde og pepperkorn sammen med sitronsaft til en pasta. I en målebeger på 1 kopp eller en veldig liten metallskål, rør sammen pastaen og oljen. Sett målebegeret eller skålen på et stekebrett og kok i den nederste tredjedelen av ovnen i 1 time. Avkjøl på en rist i 30 minutter. Dekk en liten sikt med flere lag osteklede og sil oljen over i et glasskrus.



