Skosnørepomfritt
Lær hvordan du lager perfekte shoe string fries hjemme. En enkel oppskrift på sprø og smakfulle pommes frites som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til dypsteking
- 900 gram store kokte eller bakte poteter, skrelte
- Fint salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp omtrent 5 centimeter olje i en stor, tykkbunnet gryte på middels varme til en dypfriteringstermometer viser 185 grader Celsius. Legg et fat med papirhåndklær klar.
- 2Mens oljen varmes opp, skjær potetene i tynne pommes frites med den tynne julienne-tilbehøret på en håndholdt mandolin eller grønnsaksskjærer. Skyll de kuttede potetene i en bolle med lunkent vann, og vri dem så tørre som mulig i en salatslynge. Legg dem på tørkepapir, og klapp dem tørre med flere tørkepapir – du vil ha potetene helt tørre for å unngå sprut i den varme oljen.
- 3Øk varmen til litt over middels, og jobb i porsjoner. Vær forsiktig når du legger potetene i oljen, og stek dem til de er gylne og sprø, ca. 4 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta opp pommes frites fra oljen, og la dem renne av på det forberedte fatet. Gjenta med resten av potetene, og pass på at oljen når 185 grader Celsius igjen før du legger i neste porsjon. Krydre med salt og server.
- 4Copyright 2005 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.


