
Yogurtbraisert lammelår
oppskrift på yoghurtbraisert lammelår - en saftig og smakfull rett som er enkel å lage. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,5 kg lam (uten ben, skåret i 2,5 cm biter)
- 4 ss olivenolje
- 2 store løk, skrelt og skåret i middels terninger
- 2 store hvitløksfedd, skrelt og skivet
- 4 mellomstore gulrøtter, skrelt og skåret på skrå
- 3 laurbærblad
- 1/4 kopp tørket oregano, knust
- 2 ss nykvernet svart pepper
- 4 store poteter, skrelt og skåret i middels terninger
- 2 ss rødvinseddik
- 1/2 kopp sitronsaft
- 1 liter yoghurt, siltet*, reserver 120 gram til garnityr
- 3 liter vann
- Salt og pepper, etter smak
- Pita-brød, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje over middels høy varme i en stor gryte. Brun lammestykker i porsjoner. Fjern kjøttet og sett til side. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter, laurbærblader, tørket oregano, svart pepper og poteter. Kok til potetene er lett brunet. Deglaser gryten med rødvinseddik. Tilsett lammestykker. La væsken koke inn til den er nesten tørr. Tilsett sitronsaft og yoghurt. Bland godt. Tilsett vann og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 1 til 1 ½ time til lammekjøttet er mørt. Skum av eventuelt skum som har dannet seg på toppen av gryten med jevne mellomrom. Krydre med salt og svart pepper etter smak. Server i skåler eller suppetallerkener. Pynt med en klatt yoghurt og server med pitabrød.
- 2*For å sile yoghurt, plasser yoghurten i et osteklede og knyt det med en kort tråd. Legg ostekledet i en sil og plasser over en middels stor bolle. La det stå i kjøleskapet i 1 time. Kast væsken som har samlet seg, og fjern yoghurten fra ostekledet.*