Mørk sjokolade- og kirsebærbrownies

Mørk sjokolade- og kirsebærbrownies

Lær hvordan du lager smakfulle dark chocolate cherry brownies. En enkel oppskrift på myke og fudge-aktige brownies med kirsebær og mørk sjokolade.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Olivenolje-kokespraay
  • 1 kopp havremel
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 2/3 kopp usøtet kakaopulver
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/8 teskje salt
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp sukker
  • 2 teskjeer finmalt kaffe
  • 2 egg
  • 2 spiseskjeer halvhav og halv
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp bittersøt sjokoladebiter
  • 1/2 kopp ferske eller frosne kirsebær, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 20 x 20 cm (8" x 8") bakeform med matlagingsspray. I en bolle, visp sammen mel, kakao, bakepulver og salt; sett til side. I en annen bolle, pisk smør, sukker og kaffe med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er smuldrete, ca. 30 sekunder. Tilsett egg ett om gangen; pisk på middels hastighet til en tykk mocha-farget blanding dannes. Tilsett fløte, vanilje og sjokoladebiter; pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Tilsett melblandingen; pisk på lav hastighet til en tykk røre dannes. Hell røren i bakeformen og topp med kirsebær. Stek til kantene er lett faste, men midten fortsatt er myk, ca. 25–30 minutter. Avkjøl i 30 minutter; kutt i 12 stykker.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 20 x 20 cm (8" x 8") bakeform med matlagingsspray. I en bolle, visp sammen mel, kakao, bakepulver og salt; sett til side. I en annen bolle, pisk smør, sukker og kaffe med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er smuldrete, ca. 30 sekunder. Tilsett egg ett om gangen; pisk på middels hastighet til en tykk mocha-farget blanding dannes. Tilsett fløte, vanilje og sjokoladebiter; pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Tilsett melblandingen; pisk på lav hastighet til en tykk røre dannes. Hell røren i bakeformen og topp med kirsebær. Stek til kantene er lett faste, men midten fortsatt er myk, ca. 25–30 minutter. Avkjøl i 30 minutter; kutt i 12 stykker.