Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

oppskrift på fettuccine alfredo – en klassisk italiensk rett med kremet saus og fersk pasta. perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 til 9 unser eggfettuccine i reder
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1/2 stykke usaltet smør, delt i biter
  • 1/3 kopp revet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Kok fettuccine i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til al dente. Sett til side 1/2 kopp kokevann, og sil deretter av pastaen. I mellomtiden, varm opp fløte og smør til det småkoker i en 30 cm tung stekepanne over middels lav varme, og tilsett 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Tilsett fettuccine, 1/4 kopp av det reserverte kokevannet, og osten i sausen, og vend det forsiktig sammen. Tilsett mer kokevann om nødvendig.
  2. 2Kok fettuccine i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til al dente. Sett til side 1/2 kopp kokevann, og sil av pastaen.
  3. 3I mellomtiden, varm opp fløte og smør til det småkoker i en 30 cm tung stekepanne over middels lav varme.
  4. 4Tilsett fettuccine, 1/4 kopp av det reserverte kokevannet, og osten i sausen, og vend det forsiktig sammen. Tilsett mer kokevann om nødvendig.