
Fettuccine Alfredo
oppskrift på fettuccine alfredo – en klassisk italiensk rett med kremet saus og fersk pasta. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 til 9 unser eggfettuccine i reder
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 stykke usaltet smør, delt i biter
- 1/3 kopp revet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1Kok fettuccine i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til al dente. Sett til side 1/2 kopp kokevann, og sil deretter av pastaen. I mellomtiden, varm opp fløte og smør til det småkoker i en 30 cm tung stekepanne over middels lav varme, og tilsett 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Tilsett fettuccine, 1/4 kopp av det reserverte kokevannet, og osten i sausen, og vend det forsiktig sammen. Tilsett mer kokevann om nødvendig.
- 2Kok fettuccine i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til al dente. Sett til side 1/2 kopp kokevann, og sil av pastaen.
- 3I mellomtiden, varm opp fløte og smør til det småkoker i en 30 cm tung stekepanne over middels lav varme.
- 4Tilsett fettuccine, 1/4 kopp av det reserverte kokevannet, og osten i sausen, og vend det forsiktig sammen. Tilsett mer kokevann om nødvendig.